“Sačuvano od zaborava”, promocije knjige po Bosanskoj Krajini

Najbolji filozof među limarima i najbolji limar među filozofima naš Kozarčanin, rodom iz Kevljana Šerif Velić ovih dana osvaja srca krajišnika promocijom svoje knjige “Sačuvano od zaborava”.

Tako je u utorak 15. septembra u Muzeju AVNOJ-a u Bihaću u organizaciji Udruženja logoraša grada Bihaća održana promocija njegove knjige na kojoj su pored autora govorili i Murat Tahirović predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida koje je omogućilo i financiralo štampanje knjige i lektorica Rahima Terzić Pupavlović.

Epidemiološka situacija sigurno je uticala na broj posjetilaca ovom događaju ali to zasigurno nije umanjilo njegov značaj i jedan od rezultata jeste da će se već u subotu 19. septembra organizovati promocija ove knjige u Cazinu. Promocija će biti održana u velikoj sali Kulturnog centra Cazin u 18:00 sati.

Knjiga “Sačuvano od zaborava” je autobiografski zapis, o životu, od mladih dana, odrastanja, logorskih stradanja, bijega u tuđinu, do povratka u redove Armije RBiH. Sadrži 6 poglavlja, kroz koje autor opisuje težak životni put sa posebnim osvrtom na stradanja u agresiji na Republiku Bosnu i Hercegovinu.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.