ESO BALIĆ, KRAJIŠNIK KOJIM SE PONOSE NJEGOVI KOZARČANI

Za Esu Balića, Bosanca-Krajišnika sa adresom u Švicarskoj, mnogi će reći da je prije svega veliki čovjek, pa tek onda dobar pjevač, vrhunski muzičar.

Iako je već dugo u Švicarskoj, svoj rodni Kozaran nikada nije zaboravio. I neće, veli, dok je živ.

Inicijator je manifestacije „Kozarac u srcu“ koja se održava svake godine. To je samo jedna od njegovih aktivnosti koja ga i u humanitarnom radu čini drugačijim od ostalih.

Balić je jedan od rijetkih estradnih umjetnika koji svoj, izuzetno posjećen profil na Facebooku, više koristi za humanitarne aktivnosti nego vlastitu promociju estradnog rada. Nebrojene su akcije čiji je bio inicijator i zahvaljujući kojim je pomogao onima koji su u nevolji.

To je jednostavno samo poteklo, iz srca, da pomognem uz pomoć svojih prijatelja, ljudi dobre volje onima kojima smatram da možemo pomoći. Dobrim djelima izgrađujemo sebe i to je jedino što ćemo ponijeti sa sobom sa ovog svijeta – govori nam Balić.

Nije skandalozan pa samim tim, kroz smijeh priznaje, nekada novinarima i manje zanimljiv.

Nisam skandalozan pa možda zato i nekada nezanimljiv publici. Ali otkako sam zakoračio na estradni put govorio sam kako mi je kvalitetna pjesma i interpretacija na prvom mjestu pa onda ostalo. Ne trebaju mi nikakvi skandali jer se ne bih mogao nositi sa takvim situacijama – govori Eso Balić.

Balić je u ovom teškom vremenu pandemije koronavirusa odlučio razbiti monotoniju, svojom novom pjesmom unijeti radosti u kuće onih koji ga prate.

Riječ je o novoj pjesmi “Zaklela se srca dva” za koju je on uradio muziku, autorski je potpisuje.

Davno sam je uradio, ali nisam bio našao odgovarajući aranžman.  Upravo mi se ovaj učinio dobar za svadbe jer ovaj  ritam je u cijelom regionu popularan na svadbama. Snimao sam u odličnom  tonskom studiju vrhunskog  muzičara (akademija) Zdravko Vasilevski kojem se svidjela ideja i eto rezultat je tu. Nadam se da će ovo strašno vrijeme brzo stati, da ćemo se vratiti “starom”, veselijem načinu života, pjevati, ženiti i udavati pa, samim tim, ovu moju pjesmu što više pjevati – govori nam Eso Balić.

 

(Hayat)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.