Odbornici traže smjenu predsjednika Skupštine grada Prijedor

Odbornici u Skupštini grada Prijedora danas su podnijeli inicijativu za smjenu predsjednika Skupštine grada Prijedora Ajdina Mešića, saznaje Srpskainfo.

Ovu inicijativu potpisalo je 16 odbornika koji čine novu skupštinsku većinu. Smjenu su podržali odbornici iz SNSD, PDP, Samostalnog kluba odbornika, kao i jedan odbornik iz SDS odnosno, Radenko Stjepić te jedan samostalni odbornik Ranko Kolar.

U svom obrazloženju naveli su da je u posljednjih par mjeseci otežana saradnja između predsjednika Skupštine i skupštinske većine, čime su usporene aktivnosti i obaveze Skupštine.

-Osim toga, došlo je do promjene skupštinske većine, u kojoj više nije SDA, a čiji član je predsjednik Skupštine grada – naveli su odbornici u inicijativi za smjenu.

Dodaju da je u svim demokratskim skupštinama, predsjednik iz reda skupštinske većine te da upravo ta činjenica omogućava kvalitetniji i ekspeditivniji rad Skupštine.

-Napominjemo i to da je sadašnji predsjednik Skupštine grada došao na inicijativu skupštinske većine koja ga je predložila i izabrala – navedeno je u inicijativi za smjenu.

Pored Ajdina Mešića, SDA ima još dva odbornika u Skupštini grada Prijedora.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.