NEZAVISNA BOSANSKOHERCEGOVAČKA LISTA- Izabran Mjesni odbor Kozarac

Nezavisna bosanskohercegovačka lista, nastavila je sa aktivnostima osnivanja Mjesnih odbora koji bi na kraju trebali da formiraju Gradski odbor za područje Grada Prijedora.

Ova politička opcija ostaje pri stavovima da Bosna i Hercegovina treba biti građanska država, i da bi se prije svega trebao ispoštovati Dejtonski mirovni sporazum u punom kapacitetu, a potom u nekom doglednom vremenu raditi na eventualnim izmjenama.

Statut stranke definira djelovanje stranke u šest bosanskohercegovačkih regija, s posebnim akcentom na općine i gradove koji su najbliži i najviše čine za život običnog građanina.

U tom cilju krenulo se sa osnivanjem Mjesnih odbora na ovome području.  Nakon osnivanja prvog Mjesnog odbora, početkom oktobra, u Kamičanima a početkom ovog mjeseca i Mjesnog odbora u Trnopolju, na red je došao Kozarac.

U ponedeljak 23. decembra, održan je sastanak članova i osnovan Mjesni odbor Kozarac, na čije čelo je izabran Nadir Nuhagić, koji je oko sebe okupio mladu ekipu koja je željna promjena i stvaranja uslova za bolji život u našoj lokalnoj zajednici.

Nakon ovih aktivnosti, osnivanja mjesnih odbora, postigli su se uslovi za osnivanje Gradskog odbora Nezavisne bosanskohercegovačke liste za Grad Prijedor. Ovaj događaj održaće se u subotu 28. decembra 2019. godine na drugom spratu diskoteke Aqua u 18:00 sati. Ovim putem pozivamo sve građane Kozarca da prisustvuju ovome događaju.

 

Mjesni odbor NBL Kozarac

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.