Bačić: Ponuđeno sedam lokacija za gradnju spomen-obilježja ubijenoj djeci

Predsjednik Skupštine grada Prijedora Ajdin Mešić održao je danas sastanak s Fikretom Bačićem, predstavnikom roditelja ubijene 102 djece u proteklom ratu u Prijedoru, i šefovima odborničkih klubova, kojima su predstavljeni zahtjevi roditelja ubijene djece za podizanje spomen-obilježja.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici udruženja koja podržavaju izgradnju spomenika, a Bačić navodi za ”Avaz” da je razgovor protekao korektno i da je predočio šefovima odborničkih klubova inicijativu da se pitanje izgradnje spomenika nađe na nekoj od narednih sjednica Skupštine grada.

– Zadovoljan sam onim što smo danas postigli i nadam se da ćemo na narednim sastancima naći najadekvatnije rješenje za sve nas. Ponuđeno je sedam lokacija, a ako se ponudi još neka koja je u centru grada, nećemo imati ništa protiv. Idemo korak po korak i mislim da idemo u dobrom pravcu – naveo je Bačić.

Već nekoliko godina se radi na inicijativi da se za 102 djece izgradi memorijal, a kao najbolje rješenje, roditelji nude da to bude most na Bereku, koji spaja Stari grad s centrom grada Prijedora.

 

(Avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.