U Rotterdamu obilježeno deset godina fondacije Sedra

U Rotterdamu je svečano obilježena desetogodišnjica rada fondacije Sedra, na kojoj su pored članova i prijatelja Sedre prisustvovali i predstavnici Ambasade BiH u Den Hagu, ambasadorica Mirsada Čolaković i ministar savjetnik Aleksandar Dragičević.

Fondacija Sedra okuplja znatan broj građana porijeklom iz Bosne i Hercegovine koji žive u Kraljevini Nizozemskoj. Ovaj događaj je imao dva segmenta: obilježavanje desetogodišnjice postojanja i rada “Stichting Sedra”, i donatorsko veče sa ciljem prikupljanja sredstava za njihove projekte u 2020. godini.

Udruženje Sedra više puta godišnje, u okviru svojih aktivnosti koje sprovode u Nizozemskoj, organiziraju događaje sa ciljem promoviranja i očuvanja bh. kulturne baštine, običaja i obilježavanja važnijih datuma iz nedavne prošlosti, kao što je tradicionalno obilježavanje Dana bijelih traka u Roterdamu.

Također, fondacija u skladu sa svojim mogućnostima finansijski učestvuje u pojedinim humanitarnim projektima u BiH – kupovina kompjuterske opreme za školu u Prijedoru; doniranje sredstava za starački dom u Srebrenici; pomoć djeci sa posebnim potrebama i sl.

Ambasadorica Čolaković je u prigodnom obraćanju, čestitala Sedri na uspješnom desetogodišnjem radu udruženja, posebno istakla važnost okupljanja mladih I obrazovanih osoba koje čine temelj u budućim planiranim aktivnostima.

(mojabih.oslobodjenje)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.