Prosinečki: Veća motivacija od igranja protiv Italije nam nije potrebna

Na današnje okupljanje selektoru Robertu Prosinečkom došli su svi igrači koji su se našli na spisku, a na večerašnjoj konferenciji za medije prije prvog treninga je kazao kako većeg motiva od igranja protiv Italije za igrače nema.

“Puno igrača je igralo skoro sve utakmice, imaju po 90 minuta, tako da ćemo probati u ovih par dana odraditi dobar posao i nadam se da će do petka biti svi zdravi što je bitno. U petak nam ne treba velika motivacija, posebno jer se igra s Italijom i mislim da će to dobro uraditi”, kazao je Prosinečki.

Gojak je došao na okupljanje bh. reprezentacije u Zenicu, ali neće nastupati zbog povrede.

Selektor je dodao kako će svi dati sve od sebe, kao i u Torinu.

“Sigurno je da ćemo igrati dobru utakmicu kako smo igral i u Torinu. Igrati će manje više igrači o kojima razmišljam za baraž naredne godine. Imamo dosta prostora pa ćemo testirati”, dodao je Prosinečki.

Haris Hajradinović, debitant u A pogonu reprezentacije Bosne i Hercegovine, kazao je kako je velika čast i zadovoljstvo biti pozvan u reprezentaciju.

“Kao i svaki fudbaler, sanjao sam poziv u A reprezentaciju od malih nogu. Ovo je ostvarenje sna kao i za svakog igrača. Italiju očekujemo u Zenici, bit će teška utakmica, a na selektoru je da odabere prvih 11. Mi svi moramo biti spremni da s klupe uđemo i budemo spremni”, kazao je Hajradinović.

Dodao je kako su sva dešavanja tokom kvalifikacija ostavila žal zbog nemogućnosti direktnog odlaska na EURO.

“U klubu igram svaku utakmicu, a to što nismo izborili kvaifikacije za EURO mislim da je velika šteta. Ova reprezentacija ima kvalitet i morali smo bolje ovo proći. Ali, imamo baraž i moramo dati sve od sebe da prođemo”, dodaoj e Hajradinović.

Defanzivac Groningena Samir Memišević danas je dobio naknadni poziv selektora Prosinečkog za predstojeće utakmice Zmajeva protiv Italije i Lihtenštajna nakon što je Toni Šunjić zbog povrede i zvanično otkazao dolazak.

Naši Zmajevi večeras će odraditi svoj prve trening u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici.

(klix)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.