I srcem i dušom za Kozarac

Kozarac, kako ga od milja zovemo „najveći mali grad na svijetu“,  tako i jeste. Kozarac dva mjeseca živi a deset ostalih životari. A tako je i sa Kozarčanima, i onima koji ostaju, a ništa manje i onima koji odlaze da bi se ponovo vratili.

Nekada davno je počela ta podjela na “ove” i “one” Kozarčane. Tačno je: imaju ovi koji žive u svom Kozarcu, a i oni u kojima Kozarac živi, upravo ovih ostalih deset mjeseci kada nisu u njemu.

Da bi Kozarac živio i ovih ostalih 10 mjeseci i djeci i omladini pružio koliko toliko normalan život, da ne bi, ne daj Bože otišli putem koji nije za njih, bore se mnogi Kozarčani i mnoge ustanove.

Jedna od institucija (slobodno je možemo tako nazvati) je Fudbalski Klub Bratstvo. Bratstvo, koje je nastalo 1931. godine, do sada je obučilo na stotine igrača, neki su nastavili profesionalnu fudbalsku karijeru, u svijetski poznatim klubovima, a neki se bave drugim poslovnima.

Ono zajedničko za sve ove djevojke i momke koje prođu kroz treninge i druženja Bratstva je da su imali prelijepo i zabavno vrijeme a pred toga, kako ona stara kaže: u zdravom tijelu stanuje zdrav duh.

Kozarac bez Bratstva, posebno u ovih 10 mjeseci kada je naš gradić pust, potpuno je nezamisliv, a isto tako i euforija kada se omladina sprema na treninge i utakmice.

Kako bi našu djecu i omladinu koja žive u Kozarcu a i one koji dolaze tokom ljetnih mjeseci (prisjetimo se dječijeg kampa zabave, koji je okupio skoro 100 učesnika) maknuli sa ulice i ponudili im nešto lijepo i zdravo, moramo raditi i ulagati u FK Bratstvo.

Kako naš klub  napreduje i trenutno je na 2. mjestu na tabeli Regionalne lige Zapad, današnji stadion, radi veličine, ne odgovara po propisima FIFE i Nogometnog Saveza BiH za ovaj rang takmičenja i mora se proširiti.

Uprava FK Bratstva je već preduzela neke radnje i raspitala se u kom pravcu bi se moglo ići, kako bi stadion zadovoljio standardima. Došlo se do rješenja da se kupi komad zemlje uz stadion (vidljivo na fotografijama).

Ovaj Projekat je ukupne vrijednosti 60 000 KM, ovo, dragi Kozarčani nije trošak nego INVESTICIJA u naš Kozarac i našu djecu i omladinu.

Svakako, kao i do sada, prihvatamo sve prijedloge i sugestije i molimo sva udruženja i sve pojedinice da se uključe u prikupljanje sredstava za proširenje stadiona.

Svaka marka će transparetno biti prikazana u našim objavama, na našoj FB stranici. Sve informacije možete dobiti od članova Uprave  na mail: fkbratstvo1931@gmail.com ili na brojeve telefona: Zijad Kusuran: 061 991 944; Admir Đonlagić: 065 048 120 i Midhet Fazlić: 065 536 690

 

Uprava FK Bratstvo

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.