Podsticaji Grada Prijedora za domaće privrednike

Gradonačelnik Prijedora Milanko Đaković danas je sa predstavnicima osam preduzeća potpisao ugovore o dodjeli podsticaja u iznosu od 83.000 KM.

Ovi podsticaji dio su MEG projekta pod nazivom “Dodjela podsticaja za zapošljavanje kroz jačanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća”.

Podsticaje u iznosu oko 18.500 KM dobio je i Kemal Bahonjić koji ima firmu za proizvodnju ugostiteljske i hotelske opreme u Kozarcu.

– Kupićemo mašinu za proizvodnju koja košta oko 16.000 evra i zaposlićemo još pet radnika.Znači nam mnogo ovaj podsticaj jer grad nam pomaže da nabavimo opremu.To je poklon i znači da lokalna zajednica sarađuje sa nama da bi mi bili bolji i bolje privređivali – kaže on.

Dodaje da budućnost za privrednike ne bi bila upitna ako bi podsticaji ostali na ovom nivou.

Oko 18.340 KM dobilo je i preduzeće u vlasništvu Drage Mandića koje proizvodi plastičnu galanteriju.

– Grad na ovaj način daje oko 50 odsto novca za novu mašinu koju ćemo kupiti. Zaposlićemo jednog radnika, a ako bude prostora za dodatno zapošljavanje zaposlićemo ih jos.Trenutno imamo 20 radnika. Na ovaj nacin pomažu nam i daju mogućnost da izađemo i na neka druga tržišta – kaže Mandić.Gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković, podsjetio je da MEGprojekat ima dvije komponente.

– Jedna je izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže. Radili smo kanalizacionu mrežu u naseljima Čirkin Polje i Orlovaca i iduće godine planiramo nastaviti izgradnju vodovodne mreže u ulici Ive Andrića i vodovodne cijevi u naselju Cirkin Pilje- rekao je Đaković.

On je naveo je da je kroz MEG projekat prošle godine nabavljena oprema za pet lokalnih preduzeća.

– Ove godine ugovore smo potpisali sa osam preduzeća koja ce nabaviti opremu čija je ukupna vrijednost 360.000 KM.Prijedor ce učestvovati sa 83.000 KM a kroz MEG projekat obezbijeđeno je oko 40.000 KM – rekao je Đaković.

Dodao je da grad Prijedor ima projekte za samozapošljavanje, zapošljavanje novih radnika i jacanje privrede.

– Mi svake godine radimo te projekte i kroz njih se zaposli između 100 i 200 novih radnika – rekao je Đaković.

Dodao je da MEG projekat traje ukupno 12 godina te da se nada da ce Prijedor ućestvovati i u narednom periodu.

– U MEG projektu učestvuje 18 opština i ukupna vrijednost projekta je oko 160.000 švajcarskih franaka. Prijedor je ove godine proglašen za najbolji i ostvarili smo bonus – istakao je on.

(Srpska.info)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.