“OKTOBAR-mjesec zaštite od požara”

Vatrogasno drustvo Kozarac je i ove godine realizovalo aktivnosti u cilju jacanja prevencije protivpozarne zastite kao i promovisanju ovoga poziva medju najmladjom populacijom.

Tokom mjeseca oktobra, u saradnji sa osnovnim skolama u Kozarcu i Trnopolju organizovana su takmicienja u likovnom i literarnom stvaralastvu na temu “Oktobar-mjesec zastite od pozara”.

Ucenici su ovih mjesec dana imali vremena da urade svoje radove na temu protivpozarne zastite, a  na kraju izabrani  su najbolji radovi za koje su ucenici dobili prigodna priznanja.

Svecana podjela nagrada uprilicena je u srijedu 30. oktobra, prvo u podrucnom odjeljenju O.S. Cirilo i Metodije u G. Garevcima:

Zatim u O.S. Cirilo i Metodije u Trnopolju:

i na kraju u osnovnoj skoli u Kozarcu, gdje se pored dodjele priznanja ucenicima prigodno obratio komandir Vatrogasne jedinice Kozarac Mustafa Fazlic, a ucenici su imali prilike vidjeti nase vatrogasce kao i dio vatrogasnog voznog parka i vatrogasne opreme.

Nadamo se da ce ove aktivnosti ostati u lijepom sjecanju kod nasih ucenika te vjerujemo da ce oni iznjedriti nove dobrovoljce i odrzati stogodisnju tradiciju naseg vatrogasnog drustva.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.