Za četiri dana kažnjeno 597 učesnika u saobraćaju

Od ukupno 597 sankcionisanih učesnika u saobraćaju na području Policijske uprave /PU/ Prijedor njih 462 su u okviru akcije pojačane kontrole učesnika sa akcentom na kontrolu kretanja motornih vozila i vozača pod dejstvom alkohola, droga i lijekova.

Zbog prekoračenja brzine kažnjeno je 389 vozača, a zbog učešća u saobraćaju pod dejstvom alkohola 72 vozača i jedan pješak, saopšteno je danas iz ove uprave.

Zbog prekoračenja brzine vozačima su izrečene 104 zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, od kojih 19 zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja za više od 30 kilometara na čas.

Ukupno trajanje izrečenih zaštitnih mjera iznosi 123 mjeseca.

Prema 13 učesnika u saobraćaju primijenjena je mjera zadržavanja u policijskim stanicama u trajanju do 12 časova, a izrečena je 41 zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 53 mjeseca.

Akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja motornih vozila i kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga i lijekova prijedorska Policijska uprava realizovala je od 10. do 13. oktobra.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.