Grčka – BiH 2:1: Sve je gotovo, Zmajevi se oprostili od odlaska na Euro kroz kvalifikacije

Reprezentacija Grčka pobijedila je na Olimpijskom stadionu u Atini u okviru 8. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo selekciju BiH rezultatom 2:1. Zmajevi su se tako oprostili od borbe za Euro kroz kvalifikacije.

Prvo veliko uzbuđenje dogodilo se u 12. minuti kada je najprije šutirao Gojak, a potom i Hodžić, ali je golman Paschalakis uz pomoć Chatzidiakosa spasio čist pogodak.

Rezultat se promijenio nakon pola sata igre. Pavlidis je krunisao lijepu akciju domaćina i pogodio za 1:0. Ovo je bila prva ozbiljnija situacija pred našim golom i odmah smo primili pogodak.

Ipak, slavlje domaćih trajalo je svega pet minuta. Lijepa akcija naše selekcije po lijevoj strani, Kolašinac je ubacio u peterac, a Gojak rutinski pospremio loptu u mrežu.

Do odlaska na odmor Grčka je mogla ponovo povesti. Mantalos je izašao sam na Šehića, ali je loše šutirao pa je ostalo 1:1 na poluvremenu.

U nastavku je reprezentacija BiH odigrala očajno. Redale su se prilike šred našim golom, a prvu je spasio Šehić u 57. minuti. Kovačević je napravio katastrofalnu grešku, Mantalos je šutirao, ali naš golman sjajno odbranio.

Nakon kornera za Grčku četiri minute kasnije lopta je došla do Masourasa koji je iz prvog dodira s loptom mogao postići pogodak, ali je uzdrmao samo stativu.

Još jedna fenomenalna intervencija Šehića dogodila se u 66. minuti. Masouras je ponovo imao zicer, ali je Šehić pravovremeno izašao pred njega i odbranio njegov udarac.

U 73. minuti Grci su pogodili još jednu stativu, a dvije minute kasnije Masouras je još jednom bio u šansi, ali je Šehić opet bio na visini zadatka. Na kraju su Zmajevi uspojeli primiti i gol za poraz, a strijelac autogola bio je Kovačević.

BiH je ostala na četvrtom mjestu grupe J s 10 bodova, odnosno pet manje od drugoplasirane Finske pa bi odlazak na Euro kroz kvalifikacije bio ravan čudu. Međutim, na smotru najboljih ekipa Starog kontinenta možemo se plasirati preko baraža Lige nacije.

(klix)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.