Važna pobjeda FK Bratstva protiv FK Krajine

U utakmici 11. kola Regionalne lige Zapad, fudbaleri FK Bratstva ugostili su ekipu FK Krajina iz Banja Luke i ostvarili važnu pobjedu za nova tri boda.

Utakmica se igrala po lijepom vremenu pred stotinjak najvjernijih navijača Bratstva, i na samom početku izgledalo je da neće biti lako savladati goste iz Banja Luke koji su do sada na tabeli imali isti broj bodova i bili odmah iza Bratstva.

U prvom poluvremenu bilo je nekoliko izglednih prilika za naš tim ali gosti su igrali dobro i jako u odbrani i tako sačuvali mrežu u prvih 45 minuta igre.

U nastavku susreta Bratstvo ponovo nastavlja sa napadima i prilikama za gol, te tako već nakon nekoliko minuta igre uspijevaju probiti odbranu gostiju i postići vodeći pogodak.

Sredinom drugog poluvremena, brzom kontrom, naši fudbaleri prebacuju loptu do protivničkog šesneasterca i ponovo uspjevaju da matiraju gostujućeg golmana i povećaju rezultat na 2:0.

Do kraja utakmice igra se najviše odvijala na sredini terena sa nekoliko poluprilika na obe strane ali bez promjene rezultata.

Na kraju, zaslužena pobjeda naših fudbalera koja je došla u pravi čas i sa kojom je Bratstvo učvrstilo svoju poziciju u vrhu tabele.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.