TRIJUMF U ZENICI; Zmajevi konačno raširili krila i spalili hladne Fince

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine konačno je zaigrala u skladu sa svojim mogućnostima i savladala je Finsku ubjedljivim rezultatom 4:1 na Bilinom Polju u sedmom kolu kvalifikacija za Euro 2020. godine.

Naša reprezentacija, iako oslabljena neigranjem kapitena i najboljeg igrača Džeke, je od prvog sudijskog zvižduka krenula veoma ofanzivno.

Prvo veliko uzbuđenje pred golom gostiju vidjeli smo u drugoj minuti kada je lopta pogodila Kamaru u ruku, ali je arbitar Kružliak pokazao da se igra nastavi.

U 13. Pjanić, koji je u ovom susretu nosio kapitensku traku, je centrirao iz kornera, a Bičakčić šutira iz odlične pozicije preko gola.

Samo minutu kasnije mreža golmana Hradeckog se zatresla, ali je pogodak Gojaka poništen zbog milimetarskog ofsajda.

Selektor BiH Prosinečki je morao napraviti prvu izmjenu već u 16. minuti kada je povrijeđenog Višću zamijenio Hajrović.

Prelijepu akciju Zmajeva vidjeli smo u 20. minuti kada je Sarić sa lijeve strane kaznenog prostora sjajno uposlio Kvržića na suprotnoj strani, desni bočni igrač naše selekcije šutira iz voleja, ali lopta odlazi tik pored stative.

U 29. minuti rezultat na semaforu je promijenjen, a nakon asistencije Kvržića Hajrović je “probio” golmana Finske za 1:0.

Taj pogodak je šokirao Fince, a Hradecky je i drugi put kapitulirao u 37. minuti susreta.

Kolašinac je šutirao, lopta je pogodila jednog igrača Finske u ruku, a Kružliak je dosudio penal. Pjanić je sa bijele tačke poslao loptu u jednu, a Hradeckog u drugu stranu za 2:0.

Posljednja prilika u prvom poluvremenu viđena je u 45+2. minuti kada je Hajrović snažno šutirao, ali Hradecky odbija loptu preko prečke.

Naša selekcija je dominirala i u drugom poluvremenu. U 54. minuti Pjanić je šutirao iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora, ali je uzdrmao samo prečku.

Pjanić je svoj drugi pogodak na meču upisao u 58. minuti susreta. Nakon duge akcije lopta se odbijala po kaznenom prostoru Finaca, a onda je Pjanić primio na prsa i iz voleja zakucao u mrežu sa desetak metara za 3:0.

U 73. minuti Zmajevi su stigli i do četvrtog pogotka kada je Hodžić nakon još jedne velike gužve u kaznenom prostoru Finaca lijevom nogom iz voleja matirao Hradeckog.

Finska je do počasnog pogotka stigla u 79. minuti kada je Pohjanpalo iskoristio konfuznu reakciju naše odbrane i od prečku loptu zakucao za konačnih 4:1.

Do kraja susreta vidjeli smo još nekoliko prilika, no rezultat se nije promijenio i Zmajevi su upisali treću pobjedu u kvalifikacijama.

Naša selekcija je ovom pobjedo ostala u utrci za plasman na Euro kroz kvalifikacije, a za to će Zmajevima najvjerovatnije trebati sva tri trijumfa u preostalim susretima protiv Grčke, Italije i Lihtenštajna.

(klix)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.