Amel Tuka u suzama: Ostanite ponosni, ne zaboravite svoju vjeru, porijeklo i tradiciju

Amel Tuka večeras je spektakularno dočekan na Kamberovića polju pred nekoliko hiljada građana iz cijele BiH. Svjetski viceprvak obratio se navijačima, a u emotivnom govoru nije mogao sakriti ni suze.

– Šta da vam kažem, prije svega velika hvala što ste izdvojili svoje vrijeme i što ste mi priredili ovaj nevjerovatan doček. To vam je od srca hvala i vi ste moji! Drago mi je što je večeras moj trener sa mnom i pozdravite ga i on je najzaslužniji za moj uspjeh – kazao je na početku svog obraćanja Tuka.

Potom je pustio suze radosnice.

– Mnogo toga imam da vam kažem. Ovdje sam prije četiri godine stajao ovdje i tada smo slavili prvu medalju. Sada smo se popeli na stepenicu više i izuzetno sam ponosan i moje prve misli kada sam prošao kroz cilj je bilo upravo ovo, da podijelim s vama ovu radost, jer koja bi svrha svega ovoga bilo da ne mogu sa vama sve podijeliti.

Ja svoj narod stvarno volim u srcu i svoju BiH. Ostanite ponosni, ne zaboravite svoju vjeru, porijeklo i tradiciju – rekao je Tuka u emotivnom govoru.

On je istakao da je porodica stub svega i da mu je ona dala dodatnu snagu.

– Njima najviše zahvaljujem. Osim mog trenera, okupili smo i cijeli jedan profesionalni tim. U tim teškim trenucima u proteklim godinama uvijek sam imao podršku svojih sponzora kao što su “HIFA Petrol” i “BH Telecom”. Svima njima zahvaljujem. Dobre priče nastavljamo, ali bez vas, navijača, nije to to – poručio je Tuka.

(Avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.