Po planu pripreme izgradnje autoputa Banjaluka-Prijedor

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je da planiranom dinamikom teku pripreme izgradnje autoputa od Banjaluke do Prijedora i da će projekat biti na vrijeme realizovan, javlja Srna.

Trninić je podsjetio da je resorno ministarstvo u decembru prošle godine sa kineskim partnerima potpisalo koncesioni ugovor, koji podrazumijeva izgradnju ovog autoputa u dužini od 42 kilometra, sa obavezom kineskog partnera da uradi projektnu dokumentaciju za izgradnju autoputa prema Novom Gradu i brze ceste prema Kozarskoj Dubici.

“Te aktivnosti se odvijaju prema planu. Kineski partner je oformio zajedničko preduzeće sa preduzećem `Auto-putevi Srpske` te se provode pripremne aktivnosti, a danas se završava i tender koji su oni raspisivali za projektovanje tog puta”, rekao je Trninić novinarima u Banjaluci na obilježavanju međunarodne kampanje “Evropska nedjelja mobilnosti – dan bez automobila”.

Govoreći o planiranoj izgradnji aerodroma u Trebinju, Trninić je istakao da resorno ministarstvo nije odustalo od te ideje, te da se aktivno radi na realizaciji tog projekta.

Trninić je naveo da su razgovori sa određenim stranim partnerima prilično odmakli.

“Pošto postoje određeni partneri zainteresovani za realizaciju ovog projekta, promijenili smo startegiju kojom smo bili predvidjeli da to mi radimo, te razgovaramo sa stranim i domaćim partnerima, a sa nekima smo prilično odmakli u razgovorima”, rekao je Trninić.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.