JOŠ JEDNA LAVICA ĆE SVOM SUPRUGU DONIRATI BUBREG

Amir Deumić (48) iz Hrnića od marta prošle godine je, nakon što je mu otkazala funkcija bubrega, na dijalizi. Tamo je tri puta sedmično i jedino rješenje za ovog mladog čovjeka, oca dvoje djece, je transplantacija. Za ovu Amirovu treba prikupiti popriličnih oko 60.000 eura.

Toliko naime u Francuskoj košta zahvat tokom kojeg će mu svoj bubreg donirati niko drugi do njegova supruga Hajrija. Za InfoPrijedor ona kaže da je odluku donijela nedugo nakon što je Amir krenuo na dijalize.

– Smatrala sam da je to jedino pravo rješenje. U Francuskoj gdje ćemo ići na operaciju taj zahvat mogu uraditi i kad se ne podudaraju krvne grupe ili ne postoji genska podudarnost sa darovateljem. – kaže odlučno Hajrija i dodaje da su do sad prikupili oko 20.000 maraka.

Hajrija će se tako pridružiti BiH lavicama koje su na ovaj način svojim supruzima spasile život. Jedna od onih koja je to ranije uradila je Safeta Zubanović iz Donje Ljubije.

Ona i njen Nijaz ove godine su proslavili četiri godine zdravlja, sreće i normalnog života, bez bolesti i dijaliza. Sad oboje pomažu drugim, onim koji su se našli u nevolji koju su oni uspješno prebrodili. I na kraju šta reći, osim ljubav je to. Ljubav koju treba podržati i pomoći Amiru i Hajriji da prebrode muku koja ih je snašla.

Oni koji žele da im pomognu, jer uvijek je naše malo veliko za nekog drugog, onog kome pomoć zaista treba, to mogu uraditi uplatom sredstava na brojeve žiro računa:

Budite i vi dio te priče.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.