Adrenalinski festival: Avanturisti ponovo u ležaljkama na 200 metara iznad Vrbasa

Svakog septembra u malom selu iznad rijeke Vrbas kod Banje Luke okupljaju se avanturisti željni druženja i novih iskustava. Fotografije kako uživaju u ležaljkama koje vise 200 metara iznad rijeke u kanjonu Tisno obišle su svijet. Nove avanture u okviru adrenalinskog festivala “Drill and Chill” ove godine traju od 6. do 15. septembra.

Peta godišnjica projekta koji privlači brojne posjetioce iz regije i svijeta najavljena je sedmominutnim videom prošlogodišnjeg festivala.

Iz Penjačkog kluba Extreme, organizatora festivala, najavili su najspektakularniju manifestaciju sa rekordnim brojem učesnika koji će imati priliku da savladaju nove penjačke smjerove i više od deset highline linija, uključujući i 413 metara dugu traku razvučenu preko rijeke Vrbas.

Prošle godine ih je bilo 300 i stigli su iz 16 zemalja, a u kanjonu Tijesno penjači iz Južne Amerike, Izraela, Njemačke, Češke, Hrvatske, Slovenije i drugih država hodali su po žici, izvodili akrobacije na sajlama i odmarali u trokutastim ležaljkama.

Uz ove aktivnosti najavljene su brojne radionice, od akrobatike, joge, žongliranja do učenja o penjanju, fermentaciji hrane. Sve je praćeno degustacijama lokalne hrane i pića, gledanjem filmova i partijima. Zadnjeg dana festivala, nakon jutarnje joge zakazana je akcija čišćenja kampa.

“Niko ne bi trebao otići s dosadom i bez inspiracije”, poručili su organizatori.

(klix)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.