Počinje Red Bull Cliff Diving u Mostaru

Sve je spremno za novi spektakularni okršaj najboljih svjetskih skakača i skakačica u vodu na Starom mostu. Mostarska publika će petu godinu uzastopno uživati u nevjerovatnim skokovima planetarne cliff diving elite, na pretposljednjoj stanici Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2019.

Danas popodne, u 15 sati, takmičenje u Mostaru zvanično počinje izvođenjem prve dvije serije skokova sa visine od 21 (u konkurenciji žena) odnosno 27 metara (u konkurenciji muškaraca). Veliko finale na rasporedu je sutra, u subotu 24. augusta, od 13 sati.

Prvi favoriti ovog vikenda svakako su aktuelni prvak i prvakinja, Englez Gary Hunt i Australka Rhiannan Iffland, koji bi dobrim nastupima u Mostaru stanicu prije kraja sezone osigurali odbrane titula.

Hunt će imati nešto teži posao, jer se nakon višemjesečne pauze uzrokovane povredom vraća Rumun Constantin Popovici, jedini koji ga je ove godine pobijedio (u Irskoj). S druge strane, od takmičenja se zbog povrede do kraja sezone oprostila Meksikanka Adriana Jimenez, prošlogodišnja pobjednica na Starom mostu i jedna od najvećih suparnica Iffland.

Naravno, tu je još mnogo sjajnih skakača koji uvijek mogu bljesnuti, a treba imati na umu da Stari most donosi sreću takmičarima s pozivnicom (čak šest ih je u prethodne četiri godine bilo na pobjedničkom postolju). U svakom slučaju, sve upućuje na to da će takmičenje biti uzbudljivo i napeto.

Redoslijed kojim skakači nastupaju na Red Bull Cliff Diving takmičenjima tradicionalno se određuje kroz neku zanimljivu igru. Ove godine u Mostaru skakači su vozili zip-line od Lučkog mosta do platoa ispod Starog mosta – i što su brži bili, zauzimali su bolje startne pozicije.

Koncertom Kontre i Indiga ispred Hamam muzeja večeras počinje i Old Town Street Fest, a nakon njih na scenu će izaći legendarni splitski reperi TBF. Na pet bina u Starom gradu biće još mnogo odličnih koncerata, nakon kojih u klubu Alibaba slijedi Brown Sugar RnB party sa DJ Soulom i Merakoonom.

Stari most će u petak biti zatvoren za prelazak u periodu od 14:30 do 17:00 sati, kao i u subotu od 12:30 do 15:30. Ulaz je oba dana takmičenja slobodan, a gledaocima se preporučuje da do mosta dođu s desne strane, odakle se najlakše mogu spustiti na plato ispod, predviđen za publiku.

Tune In To Mostar

💦 One historic bridge 💪 24 heroic divers▶️ Watch it live on Aug 24 ⏰ 2.30 PM CEST | 12.30 PM GMT 📺 Facebook, YouTube or Red Bull TV👉 https://bit.ly/rbcdmostar

Gepostet von Red Bull Cliff Diving am Freitag, 23. August 2019

(klix)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.