Od inicijativa za osnivanje opština Kozarac i Omarska, vjerovatno neće biti ništa

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, i Marko Pavić, lider DNS-a, odbacili su mogućnost da bude sprovedena inicijativa za formiranje novih opština na teritoriji grada Prijedora, tako da vrlo vjerovatno od inicijativa za osnivanje opština Kozarac i Omarska, a koje su već najavljene, vjerovatno neće biti ništa.

Na danas održanom sastanku Dodika i Pavića bilo je govora i o partnerskim odnosima, a kako je saopšteno iz SNSD-a, usaglašeni su i elementi koalicionog sporazuma.

Tokom sastanka bilo je riječi i o izgradnji autoputa Banjaluka – Prijedor, koji podržavaju i SNSD i DNS, a izrazili su i očekivanja da će Vlada Republike Srpske u najskorije vrijeme izaći sa neophodnom dokumentacijom u vezi sa tim projektom.

Sam Pavić nedavno je u intervjuu “Nezavisnim novinama” rekao da je odnos Radovana Viškovića, premijera Republike Srpske, prema Prijedoru maćehinski te da je bio neprijatno iznenađen kada je premijer tražio da se trasa autoputa izmjesti.

“Ima još slučajeva gdje smo iznenađeni ponašanjem premijera. Zaista ne možemo biti zadovoljni takvim odnosom. U neku ruku mogli bismo reći da je odnos premijera prema Prijedoru maćehinski”, rekao je tada Pavić.

Sastanak Dodika i Pavića, koji je održan u Banjaluci, komentarisala je i Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, ističući da ne zna da li će biti potpisan koalicioni sporazum o raspodjeli prioritetnih mjesta u javnim preduzećima i ustanovama.

“Važno je da održavamo dobre kontakte u okviru koalicione grupacije koja se proširila nakon proteklih izbora. To je sada jednostavnija i bolja situacija, ali podrazumijeva i da određene stvari, obaveze i prava morate dijeliti sa više učesnika nego ranije”, rekla je Cvijanovićeva.

(Nezavisne)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.