JAVNI POZIV ZA DODJELU PODSTICAJA MALIM I SREDNJIM PREDUZEĆIMA

Grad Prijedor raspisao je javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava za zapošljavanje putem jačanja konkurentnosti malih i srednjih preduzeća.

Podsticaji su namijenjeni za nabavku novih mašina, opreme i alata za potrebe proizvodnih procesa poslovnim subjektima u prerađivačkoj industriji, a biće isplaćeni iz budžeta grada u okviru MEG projekta koji finansira Vlada Švajcarske, a sprovodi UNDP.

Maksimalan iznos podsticaja je 20.000 KM po korisniku, maksimalno učešće podsticaja u vrijednosti nabavke je 60 odsto, dok korisnik obezbjeđuje 40 odsto, a vrijednost nabavke ne može biti veća od 150.000 KM.

Rok za prijave je 30. avgusta, a detaljne informacije, prijavni obrasci i pravilnik dostupni su na info pultu gradske uprave i na veb stranici www.prijedorgrad.org.

Prijedor je jedna od 18 lokalnih zajednica u BiH koje učestvuju u programu ekonomskog i ekološkog razvoja MEG.

Program funkcioniše tako što se iz godine u godinu prati ispunjenost uslova i napredak učesnica i na osnovu toga im se dodjeljuju sredstva za naredne projekte, a uslov donatora je da lokalna zajednica obezbijedi minimalno jednak iznos novca koliko obezbjeđuje i donator, kao i da snosi troškove PDV-a i nadzora.

Osim Prijedora, lokalne zajednice u kojima se sprovodi MEG projekat jesu Tešanj, Teslić, Sanski Most, Prnjavor, Kozarska Dubica, Kostajnica, Kalesija, Gradiška, Gradačac, Gračanica, Doboj, Cazin, Bosanska Krupa, Bihać, Žepče, Velika Kladuša i Tuzla. U tri nabolje plasirane spadaju Prijedor, Gradiška i Tešanj.

(akta.ba)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.