Prva regata papirnih brodića

Regata papirnih brodića

Prva regata papirnih brodića održana je na potoku Jala, koji protičekroz harem Šarene džamije u Travniku.#AJB #AJBvideo #ajbalkans #Travnik #BiH #djecaiztravnikanajgora

Gepostet von Al Jazeera Balkans am Montag, 8. Juli 2019

U nedelju 07. jula u Travniku je po prvi put bila održana zanimljiva regata papirnih brodića u organizaciji Travničanina Dženana Šahdana.

Dženan je građanima poznat kao kreativac s dućanom u prizemlju Šarene džamije gdje prodaje svoje radove. Ideja o organizovanJu prve regate papirnih brodića javila se kao želja da sugrađanki Elmedini Čauš kojoj su potrebna novčana sredstva za nastavk liječenje, osigura bar dio potrebnih sredstva.

Osim humanitarnog segmenta i podizanja svijesti građana o kolektivnom aktivizmu, svrha događaja bila je kreativna zabava i druženje.

Regata se održala na kratkom toku potoka kraj Šarene džamije u Travniku te tako doprinijela istovremeno popularizaciji ovog impozantnog vjerskog objekta kao kulturnog naslijeđa.

Regata je bila zamišljena tako da svaki učesnik dobije startni broj na zastavici i papirni brodić sa svojim imenom ili imenom svoje firme.

Pobjednik tj. vlasnik najbržeg brodića dobio je simboličnu nagradu.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.