Kozarčanin osnovao BiH pikado reprezentaciju

Pikado ili Dart je sport koji nezaustavljivo dostiže interes mnogobrojnih ljudi. Mlado ili staro, muško ili žensko na tabli ne igra veliku ulogu, onaj ko više koncentracije i treninga u igru ponese ima mnogo bolje šanse da kao pobjednik završi.

Bosna i Hercegovina ima mnogo dobrih pojedinačnih pikadista.

Djonlagić “Sanii” Sanel iz Kozarca je sakupio par najjačih, sastavio tim i krenuo 20.Augusta za Sloveniju da zastupa Bosnu i Hercegovinu na europskom prvenstvu u elektronskom pikadu. Uz “selektora” Sanija su bili Hadžipašić Alihajder iz Cazina, Djuhić Malćo iz Prijepolja, Omerović Sinan iz Zvornika, Omerčić Vahid iz Tuzle, Hadžipašić Elvis iz Cazina i Beganović Jasmin iz Cazina koji su ponosno nosili dresove Bosne i Hercegovine.

U 7 Dana natjecanja pojedinačno a i timski uz vrlo dobru formu i pripreme momci mogu biti ponosni na dostignuto 5. mjesto Europe.

Koga interesuje može da prati rezultate ekipe putem Facebook stranicu “Bosna i Hercegovina Dart Federation” na kojoj može svako da pogleda sve detalje, rezultate i slike prvenstva.

Jedan od trenutno najvažnijih ciljeva je dizanje ovog kod nas zapuštenog sporta na viši nivo i osnivanje turnira preko kojih će pobjednici sticati kvalifikaciju za internacionalna takmičenja te zastupati Bosnu i Hercegovinu. Planirano je i osnivanje ženski i omladinski nacionalni timova.

Ako postoje firme koje bi željele naći svoje ime na dresovima igrača i pomoći ostvariti ciljeve pikadista mogu se javiti preko e-maila bosnadart@gmail.com.

Bravo Dr.Brko, Jasko, Elly, Malćo, Sinćo, Boys i Sanii na postignutom 5. Mjestu europskog prvenstva.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.