Jače naoblačenje sa juga u noći na subotu

Danas u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne oblačno vrijeme gdje lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Jače naoblačenje sa juga u noći na subotu. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje i u Krajini do 12 stepeni Celzijusa.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16 stepeni Celzijusa.

U Kozarcu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 5, a najviša dnevna temperatura zraka oko 12 stepeni Celzijusa.

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. Izdvajamo magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar-Doljani, M-14.2 Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, M-5 Nević Polje-Kaonik i M-18 Sarajevo-Foča, kao i regionalni put R-413 Travnik-Karanovac. Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno, saopstili su iz BIHAMK-a.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.