Domaćica čajno pecivo Mire Prijedor dobilo halal certifikat

U prostorijama kompanije MIRA AD Prijedor održana je svečana ceremonija uručenja halal certifikata čime je potvrđena uspješna implementacija zahtjeva Halal standarda BAS 1049:2010.

Halal certifikat inženjeru za upravljanje kvalitetom, Dajani Rosić Šobot uručio je direktor Agencije, gospodin Amir Sakić. Svečanosti su prisustvovali predstavnici Agencije i menadžment kompanije Marina Cvjetićanin, Mile Šiljegović, Slobodan Kršić i Dragana Šiljegović.

Mira AD Prijedor je akcionarsko društvo koje se bavi proizvodnjom keksa i srodnih proizvoda (čajnih peciva, punjenih čajnih peciva i vafel-proizvoda). Proizvodnja je započeta davne 1928. godine, a od novembra 2003. godine, kompanija posluje u sastavu Kraša kao članica Kraš grupe.

„MIRA a.d. se u 2006. godini integrirala u sustav upravljanja kvalitetom Kraš d.d. prema normi ISO 9001, osiguravajući time dosljednost u izradi proizvoda i njegovu standardnu kvalitetu. Primjenom koncepta HACCP te zahtjeva norme sigurnosti hrane IFS, Mira ostvaruje bitne značajke za sigurnost, zdravlje i povjerenje potrošača, a u 2016. godini napravili smo i korak dalje. Vodeći računa o specifičnim zahtjevima i potrebama kupaca i naših vjernih potrošača, za odabrane proizvode ispunili smo zahtjeve halala, koji su kao takvi dozvoljeni i ispravni za konzumaciju halal potrošačima. Sa zadovoljstvom ističemo da su to proizvodi iz branda Domaćica i to: Domaćica original 220g, Krašovo domaće 220 g, Domaćica kokos 220 g i Domaćica s Dorina mliječnom čokoladom 220 g “ izjavili su iz kompanije.

Certifikacijskim auditom, koji je izvršen u januaru ove godine, utvrđeno je da kompanija Mira AD Prijedor ispunjava sve zahtjeve propisane Halal standardom BAS 1049:2010 te da joj se može uručiti halal certifikat. Procesom halal certificiranja obuhvaćena je proizvodnja čajnih peciva robne marke Domaćica. Proizvodi će u narednom periodu biti označeni znakom halal kvalitete.

Kompanija Mira AD Prijedor svoje proizvode plasira na domaće tržište dok većim dijelom izvozi na druga tržišta.

Akos.ba

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.