U Kozarcu oblačano, sa maglom ili sumaglicom.

Iako su mnogi bh. građani zbog veoma niskih temperatura jučerašnji dan proveli cvokoćući, od meteorologa ipak stižu prognoze da nam u narednom periodu, i to već od utorka, dolazi dugo očekivano otopljenje i porast temperature.

Ovih dana naš prostor je pod uticajem ciklona koji donosi hladno vrijeme i koje negdje može donijeti malo snijega i kiše. Ali već od utorka nas očekuje ljepše i toplije vrijeme, i maksimalna temperatura sedam-osam stepeni u plusu.

Snijeg u narednom periodu eventualno možemo očekivati samo u planinskim krajevima.

Danas će na sjeveru, kao i po kotlinama centralne i istočne Bosne preovladavati magla i niska oblačnost. U ostatku naše zemlje sunčano.

Vjetar, slab, promjenljivog smjera. Jutarnje temperature od -12 do -6, na jugu od -2 do 4, a dnevne od -2 do 4, na jugu od 8 do 12 stepeni Celzijusa.

U Kozarcu oblačano, sa maglom ili sumaglicom. Jutarnja temperatura oko -9, a dnevna oko -2 stepen Celzijusa.

U centralnim i sjevernim krajevima naše zemlje na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u istočnim krajevima na dionicama u višim predjelima, upozoravamo na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Mogući su nailasci na poledicu na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Ekipe putne službe nalaze se na terenu i intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno.

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno, saopštili su iz BIHAMK-a.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.