U Kozarcu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 0 stepeni

U Bosni se danas očekuje pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječene tokve sa maglom ili niskim oblacima.

Tokom dana, ponegdje u sjevernim i planinskim područjima moguće je provijavanje slabog snijega. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena na momente i pojačana bura. Najviša dnevna temperatura od -4 do 2, na jugu od 7 do 12 stepeni.

U Kozarcu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 0 stepeni.

Uz stabilnije vremenske prilike i dosta sunca u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, meteoropati i hronični bolesnici će u manjoj mjeri osjećati tegobe, dok će u ostatku zemlje usljed niskih temperatura i dužeg zadržavanja magle, hronični bolesnici i meteoropate i dalje osjećati tegobe vezane uz njihove bolesti.

Zbog ledene kiše koja je padala u toku noći, poseban oprez savjetujemo vozačima na putnim pravcima: Maglaj-Karuše-Teslić, Doboj-Tuzla-Bijeljina, Bihać-Cazin-Velika Kladuša i Olovo-Tuzla-Srebrenik. Zbog niskih temperatura moguće je formiranje poledice i na ostalim dionicama, a posebno izdvajamo puteve u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Ugaženog snijega na kolovozu ima na putnom pravcu Bosanski Petrovac-Drvar, dok su zbog jakog vjetra mogući manji sniježni nanosi na putnim pravcima: Kupres-Šuica, Glamoč-Mlinište i Bosansko Grahovo-Drvar. Na planinskom prevoju Borova Glava na putnom pravcu Livno-Šuica, vozače upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz. Vidljivost je zbog magle mjestimično smanjena u kotlinama i uz riječne tokove, dok u južnim i jugozapadnim krajevima naše zemlje upozoravamo na jake udare vjetra. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putevima, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Zbog lošeg stanja kolovoza i čestih saobraćajnih nezgoda, ne preporučuje se kretanje dionicom magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac R-402 Cazin-Stijena-Ljusina.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopšteno je iz BIHAMK-a

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.