U Kozarcu pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura oko -5, a najviša dnevna oko 1 stepeni

U Bosni se danas očekuje pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječene tokove moguća je magla ili niska oblačnost.

Tokom dana, ponegdje u sjevernim, centralnim i planinskim područjima moguće je provijavanje slabog snijega. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno.

Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnje temperature od -11 do -5, na jugu od 0 do 5, a najviša dnevna od -4 do 2, na jugu od 6 do 10 stepeni.

U Kozarcu pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura oko -5, a najviša dnevna oko 1 stepeni.

Zbog niskih temperatura u našoj zemlji, posebno u jutarnjim satima, moguće je formiranje poledice na kolovozu, pa iz BIHAMK-a vozače pozivaju na pojačan oprez.

Izdvajaju se dionice u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Ugaženog snijega ima na putnim pravcima Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar i Livno-Mrkonjić Grad.

Na planinskom prevoju Borova Glava na dionici Livno-Šuica, vozače iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Vidljivost je zbog magle mjestimično smanjena na putevima koji vode kroz kotline i uz riječne tokove. Izdvajaju se putni pravci Sarajevo-Tuzla, Tuzla-Doboj, Kobiljača-Kiseljak-Kaonik i Lašva-Vitez-Novi Travnik.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skreće se pažnja na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

BIHAMK apeluje na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Zbog lošeg stanja kolovoza i čestih saobraćajnih nezgoda, ne preporučuje se kretanje dionicom magistralnog putaM-14 Srbljani – Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac R-402 Cazin-Stijena-Ljusina.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.