U Kozarcu oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko jedan stepen

U Hercegovini i na zapadu Bosne danas se očekuje pretežno vedro. U ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama.

U centralnim i istočnim područjima Bosne smanjenje oblačnosti.

Vjetar, slab, promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od -3 do 3, na jugu od 8 do 12 stepeni.

U Kozarcu oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko jedan stepen, javio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog niskih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima moguća je poledica i ugaženi snijeg na kolovozu.

Izdvajaju se putni pravci: Bosanski Petrovac-Drvar, Livno-Bosansko Grahovo-Bosanski Petrovac i Livno-Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu Drvar – Bosansko Grahovo – Livno vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle na manje od 100 metara. Na planinskom prevoju Borova Glava na putnom pravcu Livno-Šuica, iz BIHAMK-a vozače upozoravaju na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Također, apeluju na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Zbog lošeg stanja kolovoza i čestih saobraćajnih nezgoda, ne preporučuje se kretanje dionicom magistralnog puta M-14 Srbljani – Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac R-402 Cazin-Stijena-Ljusina.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod – Slavonski Brod i Orašje – Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.