Utrka legendi u centru Zagreba

Utrka legendi svjetskog skijanja u samom centru Zagreba obilježila je 50 godina od prve utrke Svjetskog kupa, piše Index.hr.

Sat vremena ranije niz stazu su se spustili i najbolji slalomaši svijeta na žrijeb startnih brojeva za utrku na Sljemenu.

Nakon najboljih skijaša svijeta, na Trg bana Jelačića spustili su se i hrvatski skijaši.

Ivica Kostelić prvi se spustio niz stazu u utrci legendi. Marcel Hirscher spustio se drugi i zaustavio se na pola staze kako bi pozirao za selfie s navijačima. Jean-Claude Killy i 78-godišnji Austrijanac Karl Schranz spustili su se nakon njih, a obojica su nahvalili Antu Kostelića kao jednog od najvećih skijaških stručnjaka u povijesti, piše Index.hr.

Zaredale su se i ostale legende, Michele Jacot Henry, Annemarie Moser-Pröll, Lise-Marie Morerod, Andreas Wenzel, Tamara McKinney… Alberto Tomba na hrvatskom je pozdravio Zagreb u koji se svake godine vraća. Niz Bakačevu ulicu spustile su se i Michaela Dorfmeister, Nicole Hosp, Renate Götschl, Pernilla Wiberg…

Slovenska skijašica Tina Maze spustila se pretposljednja uz veliku podršku okupljenih fanova skijanja. Posljednja na stazi bila je Janica Kostelić koju je publika pozdravila ovacijama, a ona je zastala nekoliko puta tijekom spusta kako bi pozdravila svoje fanove.

Iako se službeno mjerilo vrijeme, gotovo svim sudionicima rezultat nije bio važan, a najbrže je vrijeme imala Austrijanka Renate Goetschl ispred Ivice.

(foto EPA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.