Srebrenica

Beograd: Kreće suđenje za ubistva Bošnjaka u Srebrenici

Suđenje osmorici pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske optuženih za zločine nad civilima u Srebrenici trebalo bi da počne u ponedeljak 12. decembra pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu.

Tužilaštvo za ratne zločine tereti okrivljene za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu, a u ovom postupku planirano je saslušanje mnogobrojnih svjedoka i eksperata kao i izvođenje drugih dokaza.

Optužnica tereti Nedeljka Milidragovića, Aleksu Golijanina, Milivoja Batinića, Aleksandra Dačevića, Boru Miletića, Jovana Petrovića, Dragomira Parovića i Vidosava Vasića.

Oni se terete da su u Srebrenici počinili ratni zločin nad civilnim stanovništvom, tako što su u hangaru “Kravice” 14. jula 1995. godine ubili “više stotina Bošnjaka”.

Među žrtvama koje su ubijene u hangaru Kravice do sada je identifikovano više od 1.300 civila bošnjačke nacionalnosti čiji su posmrtni ostaci pronađeni u masovnim grobnicama Glogova 1 i 2 i Ravnice, kao i u više sekundarnih grobnica.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.