TRAŽIO POSAO A UZ POSAO NAŠAO I LJUBAV SVOG ŽIVOTA

Sudbina je lagano redala kockice u životu  Almira Hodžića (25), mještanina  Ljubije kod Prijedora, a sreća ga u stopu pratila. Prvo je sasvim slučajno  njegova životna  priča o najboljem studentu prava banjalučkog Univerziteta koji čuva ovce dok traga za radnim mjestom u struci ugledala svjetlo dana. I Almir je, kako to već biva,  preko noći postao regionalno poznat.

 

Počele su stizati  i prve ponude za posao, a on se, opet slučajno i samo u dvije riječi, s   vlasnikom „hotela za krave“ u Trnopolju kod Prijedora, čuvenim Jusufom Arifagićem  dogovorio da  kod njega počne raditi. Između Zagreba gdje je mogao biti asistent na jednom fakultetu i Trnopolja, izabrao je ovo drugo. I  nikad se nije pokajao. U to vrijeme mu je, priznaje,  zaista bio bitan samo posao, a ni na kraj pameti  to da će budućnost i zajednički život planirati s Jusufovom mlađom kćerkom Medinom.   

– Ona je tad, dok sam ja po Ljubiji čuvao svoje stado a i kasnije, kad sam počeo  raditi kod njenog oca,  bila na studijama u Engleskoj. Nismo se čak  ni poznavali, a  i prvo poznanstvo, kad je ona došla na godišnji u Kozarac, bilo je tek formalno. Vjerujem da smo ga oboje brzo zaboravili – priča  Almir koji se s Medinom po

 

čeo malo više  družiti  kada je ona nakon završenog studija stigla na farmu, kako bi pomogla ocu. Bilo je to u maju prošle godine. Obična kafa, na koju su se naredale uvijek nove i nove, vremenom je prerasla u pravu ljubav. Almir kaže da je shvatio da je zaljubljen kada se Medina nakratko vratila u Englesku. Bilo je to i prvi put da mu neka djevojka baš nedostaje.

– Jako mi se dopala. Ne samo izgled, već i neki njeni životni stavovi. Očekivao sam razmaženu djevojku koja može živjeti  gdje god hoće, a  ona je s oduševljenjem pričala o dolasku u Kozarac, o tom da želi da radi na farmi, da pomogne ocu. To me definitivno oborilo s nogu- kaže Almir. Dvoje mladih odnedavno žive zajedno u Kozarcu. Otkrivaju nam  da je krajem jula  i svadba.  Sretni su i ne  zanimaju ih tuđi komentari, pogotovo oni zlobni. Medina kaže da i njih  ima „ ali i da ih jednostavno ne sluša“. Sretna je sa Almirom.

– Almira sam prvo „upoznala „ preko oca. Stalno ga je hvalio, govorio mi da ga zovem na kafu, a ja odgovarala da on to ipak prvi  treba da uradi, jer je muško… A onda sasvim  spontano,  prošlog ljeta počeli smo  izlaziti i tako je sve krenulo. I na kraju ispalo    mnogo bolje nego što smo se nadali  – kaže Medina koja u planu ima i master studije. Ne zna još da li će to biti Engleska ili pak Bosna. Almir ih je već upisao. U Banjaluci. Sve vikende provode u Almirovoj rodnoj  Ljubiji. I tamo rade na farmi i čuvaju svoja stada.

Za sebe mogu reći da sam sretan čovjek, bar kad je riječ o mom poimanju sreće. A to je da su moji najmiliji  sretni i zdravi, da imam ono osnovno i da uveče mirno zaspim – kaže Almir koji je u međuvremnu napredovao i postao zamjenik direktora. Da ne bude zabune, to je bilo mnogo prije odluke o zajedničkom životu s Medinom. U vrijeme naše posjete dvoje mladih sami su nadgledali farmu na kojoj  su u popodnevnim satima krave uživale u dobroj muzici.Tate Jusufa nije bilo, u maniru vječnog putnika, nakratko je „skoknuo“ do Norveške. 

 

(avaz/infoprijedor.com)

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Nelly
  • Milord
  • spada
  • Fatuma
  • Madoka
  • le Lac
  • Vigil with the doves
  • Human rights are not white
  • "I am tired and sick of war. Its glory is all moonshine. It is only those who have neither fired a shot nor heard the shrieks and groans of the wounded who cry aloud for blood, for vengeance, for desolation. War is hell." William T. Sherman

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.