TRAŽIO POSAO A UZ POSAO NAŠAO I LJUBAV SVOG ŽIVOTA

Sudbina je lagano redala kockice u životu  Almira Hodžića (25), mještanina  Ljubije kod Prijedora, a sreća ga u stopu pratila. Prvo je sasvim slučajno  njegova životna  priča o najboljem studentu prava banjalučkog Univerziteta koji čuva ovce dok traga za radnim mjestom u struci ugledala svjetlo dana. I Almir je, kako to već biva,  preko noći postao regionalno poznat.

 

Počele su stizati  i prve ponude za posao, a on se, opet slučajno i samo u dvije riječi, s   vlasnikom „hotela za krave“ u Trnopolju kod Prijedora, čuvenim Jusufom Arifagićem  dogovorio da  kod njega počne raditi. Između Zagreba gdje je mogao biti asistent na jednom fakultetu i Trnopolja, izabrao je ovo drugo. I  nikad se nije pokajao. U to vrijeme mu je, priznaje,  zaista bio bitan samo posao, a ni na kraj pameti  to da će budućnost i zajednički život planirati s Jusufovom mlađom kćerkom Medinom.   

– Ona je tad, dok sam ja po Ljubiji čuvao svoje stado a i kasnije, kad sam počeo  raditi kod njenog oca,  bila na studijama u Engleskoj. Nismo se čak  ni poznavali, a  i prvo poznanstvo, kad je ona došla na godišnji u Kozarac, bilo je tek formalno. Vjerujem da smo ga oboje brzo zaboravili – priča  Almir koji se s Medinom po

 

čeo malo više  družiti  kada je ona nakon završenog studija stigla na farmu, kako bi pomogla ocu. Bilo je to u maju prošle godine. Obična kafa, na koju su se naredale uvijek nove i nove, vremenom je prerasla u pravu ljubav. Almir kaže da je shvatio da je zaljubljen kada se Medina nakratko vratila u Englesku. Bilo je to i prvi put da mu neka djevojka baš nedostaje.

– Jako mi se dopala. Ne samo izgled, već i neki njeni životni stavovi. Očekivao sam razmaženu djevojku koja može živjeti  gdje god hoće, a  ona je s oduševljenjem pričala o dolasku u Kozarac, o tom da želi da radi na farmi, da pomogne ocu. To me definitivno oborilo s nogu- kaže Almir. Dvoje mladih odnedavno žive zajedno u Kozarcu. Otkrivaju nam  da je krajem jula  i svadba.  Sretni su i ne  zanimaju ih tuđi komentari, pogotovo oni zlobni. Medina kaže da i njih  ima „ ali i da ih jednostavno ne sluša“. Sretna je sa Almirom.

– Almira sam prvo „upoznala „ preko oca. Stalno ga je hvalio, govorio mi da ga zovem na kafu, a ja odgovarala da on to ipak prvi  treba da uradi, jer je muško… A onda sasvim  spontano,  prošlog ljeta počeli smo  izlaziti i tako je sve krenulo. I na kraju ispalo    mnogo bolje nego što smo se nadali  – kaže Medina koja u planu ima i master studije. Ne zna još da li će to biti Engleska ili pak Bosna. Almir ih je već upisao. U Banjaluci. Sve vikende provode u Almirovoj rodnoj  Ljubiji. I tamo rade na farmi i čuvaju svoja stada.

Za sebe mogu reći da sam sretan čovjek, bar kad je riječ o mom poimanju sreće. A to je da su moji najmiliji  sretni i zdravi, da imam ono osnovno i da uveče mirno zaspim – kaže Almir koji je u međuvremnu napredovao i postao zamjenik direktora. Da ne bude zabune, to je bilo mnogo prije odluke o zajedničkom životu s Medinom. U vrijeme naše posjete dvoje mladih sami su nadgledali farmu na kojoj  su u popodnevnim satima krave uživale u dobroj muzici.Tate Jusufa nije bilo, u maniru vječnog putnika, nakratko je „skoknuo“ do Norveške. 

 

(avaz/infoprijedor.com)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.