IZGRADITI NOVI DOM KULTURE U KOZARCU

IZGRADITI NOVI DOM KULTURE U KOZARCU

Mještani Kozarca pokrenuli su inicijativu za izgradnju novog doma kulture u ovom mjestu, budući da je prostor koji je predviđen za tu namjenu neadekvatan.

Odbornik u Skupštini grada Prijedora Zlatko Škerić rekao je da su ovu inicijativu pokrenuli zbor građana, savjet mjesne zajednice i Kulturno-umjetničko društvo “Kozara” iz Kozarca.

“Predlažemo da grad proda postojeći prostor, da novac od prodaje namijeni početku izgradnje novog doma, a Kozarac bi, kao i u mnogim dosadašnjim investicijama, sam završio gradnju”, rekao je Škerić.

On je podsjetio da je stari dom kulture srušen, a da je ugovorom između grada i investitora na mjestu nekadašnjeg doma kulture napravljena zgrada i da je tim ugovorom predviđeno da se u prizemlju napravi sala za kino projekcije i za rad KUD-ova i nevladinih organizacija.

“Aneksom ugovora, ne znamo kako, došlo je do premještanja tog dijela iz prizemlja u suteren i taj prostor nema ni dva izlaza, niti zadovoljava minimalne osnovne uslove za boravak veće grupe ljudi”, rekao je Škerić.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić je rekao da mu je poznato da su u vrijeme izgradnje stambenih zgrada u Kozarcu vršene određene zamjene i da je grad dobio prostor u suterenu ili u podrumu, namijenjen za bioskop.

“To je vrijeme prije nego što sam došao za načelnika. To je prostor koji ima četiri stuba i gdje je nemoguće organizovati kino projekcije jer polovina gledalaca ne bi mogla od tih stubova gledati film”, naveo je Pavić.

On je dodao da taj prostor nije adekvatan i da je inicijativa mještana Kozarca opravdana, te da je potrebno da i formalno podnesu svoj prijedlog gradskoj administraciji.

(SRNA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.