CJB Prijedor: Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

CJB Prijedor: Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Prijedor su, 12. i 13.12.2015. godine, na području CJB Prijedor sproveli pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, usmjerenu na kontrolu brzine kretanja motornih vozila i kontrolu učesnika u saobraćaju koji su pod dejstvom alkohola.

Tokom sprovedenih aktivnosti ukupno su kontrolisana 343 vozača. Od ukupnog broja kontrolisanih lica 234 vozača su sankcionisana. Zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja motornih vozila sankcionisano je 109 vozača.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisana su 42 vozača, dok je 16 vozača lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama do otrežnjenja a najduže 12 časova, zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu preko 1g/kg.

Po osnovu počinjenih drugih prekršaja sankcionisana su 83 vozača.

Centar javne bezbjednosti Prijedor apeluje na učesnike u saobraćaju da se pridržavaju zakonskih propisa, da vožnju prilagode uslovima i stanju puta.

S tim u vezi, dodatno veliku opasanost u vožnji predstavljaju magla i klizav put pa se apeluje na vozače da budu maksimalno oprezni i savjesni prilikom učestvovanja u saobraćaju, a posebno na kritičnim dionicama puta kao što su mostovi, nadvožnjaci, podvožnjaci itd.

Podsjećamo, od 15.novembra tekuće godine stupila je na snagu obaveza posjedovanja zimske opreme za vozila.

Naime, bez obzira na vremenske uslove, sva motorna vozila, od 15. novembra tekuće godine do 15. aprila naredne godine, moraju imati odgovarajuću zimsku opremu.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.