Prijedor: Zbog više krivičnih djela policija uhapsila Edisa Biondića

Prijedor: Zbog više krivičnih djela policija uhapsila Edisa Biondića

Biondić je uhapšen u petak, 21 avgusta u naselju Pećani u Prijedoru zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio više krivičnih djela protiv imovine i na osnovu  potrage raspisane od CJB Prijedor.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumjičeni  31. jula ove godine počino tešku krađu u marketu “Tuti – fruti” u Prijedoru odakle je na drzak način iz kase trgovine uzeo pazar u iznosu od 600 maraka.

Biondić je 14. marta ove godine, nakon što je neprimjetno ušao u Čaršijsku džamiju, iz unutrašnjosti  vjerskog objekta ukrao žensku torbicu u kojoj se nalazio novac u iznosu od 80 maraka.

Daljnjim radom policije utvrđeno je da je osumnjičeni 12. avgusta ove godine u stubištu zgrade u naselju Pećani pisao i grafite uvrjedljivog sadržaja.

Nezvanično saznajemo da je Biondić priznao da je počino sva tri krivična djela, kao i da je tokom pretresa stana i prostorija koje koristi policija pronašla i oduzela predmete koje je koristio tokom ispisivanja grafita.

On je nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode.

Inače, za ime Edisa Biondića poznatijeg po nadimku Amerikanac vezuje se podeblji policijski dosije, mahom zbog krađa, zbog kojih je prije nekoliko godina protjeran iz SAD-a , a potom i šest serijskih paljevina u kojim je prije tri godine bez posebnog motiva i iz čiste obijesti u Prijedoru podmetnuo požar pod četiri skupocjena automobila, zapalio stan i pokušao zapaliti kamion.

Za Biondićevo ime vezuju se brojne krađe i razbojništa počinjena i na području Banjaluke i Sarajeva.

avaz

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.