Napadači na Bošnjake u Prijedoru odranije poznati po nasilju

Napadači na Bošnjake u Prijedoru odranije poznati po nasilju

Prijedorska policija istražuje napad na četvoricu bošnjačkih mladića koji se dogodio u ranim jutarnjim satima u srijedu,a iz Centra javne bezbjednosti tog grada saopštili su da su napadači poznati policiji kao počinioci brojnih nasilnih krivičnih djela.

Bosanskohercegovački mediji prenose da su tri mladića bošnjačke nacionalnosti napadnuta i pretučena oko 4:00 sata ujutro u centru grada.

Navodno ih je presrela grupa mladića srpske nacionalnosti.

”Pitali su ‘Jeste li vi balije, odakle ste?!’, a nakon što smo se na to  samo osmijehnuli, iz čista mira oni su skočili na nas”, rekao je pretučeni Almir Okić za portal Prijedor24.

U saopštenju Centra javne bezbjednosti Prijedor, objavljenom u četvrtak ujutro, navodi se da je policija na mjestu događaja utvrdila da su četiri osobe,  V.V., D.R., M.S. I D.K., fizički napale osobe A.O, A.P., D.M., I A.M., pri čemu su A.O i A.P zaodobili vidne povrede glave.

”Lice A.O. je vozilom Hitne pomoći prevezen u Opštu bolnicu Prijedor, radi ukazivanje medicinske pomoći i saniranja povreda”, navodi se u saopštenju CJB Prijedor.

‘Višestruki povratnici u kriminal’

”Policijski službenici CJB Prijedor u saradnji sa dežurnim tužiocem Okružnog tužilaštva Banja Luka, preduzimaju mjere i radnje na kvalifikaciji navedenog događaja, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti dostavljen odgovarajući izvještaj protiv lica V.V., D.R., M.S., D.K.”

”Napominjemo, lica V.V., D.R., M.S., D.K. su višestruki povratnici u vršenju prekršaja sa elementima nasilja, te u vršenju krivičnih djela (nasilničko ponašanje, razbojništvo, izazivanje opšte opsanosti, nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, ubistvo u pokušaju, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, napad na ovlašćeno službeno lice u vršenju službene dužnosti, nanošenje tjelesnih povreda).

Ranije ovog mjeseca, mladići od 20 i 19 godina su ispričali da ničim nisu izazvali reakciju dvojice gostiju lokalnog kafića u Prijedoru, koji su ih i fizički napali dok su bili u objektu i to samo zbog majice na kojoj je oslikana državna zastava BiH.

Delegat u Klubu Bošnjaka Vijeća naroda bh. entiteta Republike Srpske, Elvedin Hamzić tada je upozorio kako se moraju povećati mjere sigurnosti Bošnjaka u RS da se ne bi događali slučajevi poput napada na te mladiće. 

„Pitamo se šta je s hvalama gradonačelnika Prijedora Marka Pavića da je ovo najbezbjednije mjesto u RS“, rekao je tada Hamzić.

Pozvao je policiju da pojača mjere sigurnosti, rekavši da se jedan broj napada na Bošnjake i ne prijavljuje policiji zbog straha šta bi moglo uslijediti nakon toga.

U julu je policiji prijavljeno da je presretnuta svatovska kolona i napadnuti Bošnjaci u Prijedoru zbog istaknute zastave BiH.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.