Bijeljina drugi put domaćin Turnira prijateljstva

 

Bijeljina će od 19. do 24. maja biti domaćin drugog Turnira prijateljstva koji će okupiti najbolje fudbalske ekipe iz regiona.

Za razliku od premijerne godine kada je Turnir prijateljstva okupio dječake rođene 2000. godine, ovoga puta svoje umijeće pokazat će dvije godine stariji dječaci, odnosno igrači do 16 godina.

Na turniru će učestvovati najpoznatiji klubovi iz regiona.

– Turnir prijateljstva je jedinstvena prilika da se svi oni nađu na jednom mjestu, da se promoviše fudbal i prijateljstvo, da se klubovi i igrači povežu na znatno višem nivou, uspostave prijateljske veze i vidi ko je trenutno najbolji u regionu – saopćio je organizator.

Kao i prošle godine, na turniru će učestvovati 16 ekipa – Dinamo Zagreb (pobjednik iz 2014.), Sloboda Tuzla, OFK Beograd, Sutjeska Nikšić, Crvena zvezda Beograd, Velež Mostar, Osijek, Budućnost Podgorica, Partizan Beograd, Vardar Skoplje, Željezničar Sarajevo, Zagreb, Rijeka, Vojvodina Novi Sad, Sarajevo i Napredak Kruševac.

Oni će biti podijeljeni u četiri grupe, a pobjednici grupa će ostvariti plasman u polufinale.

Turnir će biti odigran na četiri terena.

– Želim da zahvalim svima koju su učestvovali u organizaciji i da pozovem publiku da dođe u što većem broju – istakao je Savo Milošević, uz Mitra Mrkelu najzaslužniji što je Turnir prijateljstva počeo da živi.

(Faktor.ba)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.