BH Fanaticosi: Ne bole nas porazi, već vaša nezahvalnost

 

Najveća navijačka grupa u našoj zemlji, BH Fanaticosi, oglasila se u povodu prve kvalifikacijske utakmice za Euro 2016. u kojoj je naša nogometna reprezentacija poražena od Kipra rezultatom 2:1.

Pismo objavljeno na web stranici BH Fanaticosa prenosimo u cijelosti:

Navijački pozdrav za selektora Sušića, sve reprezentativce Bosne i Hercegovine i NFSBIH.

Mi, navijačka skupina BH Fanaticos, želimo da se obratimo ovim pismom svima vama i želimo da vam iznesemo naš stav i našu poziciju nakon sramote koju ste nam priredili u Zenici, na Bilinom Polju, na utakmici protiv izabrane selekcije Kipra. Najveći, najteži i najsramotniji poraz otkako je nastala naša reprezentativna selekcija.

Ne boli nas poraz, ne bole nas izgubljeni poeni, ne boli nas izgubljeno vrijeme koje smo odvojili da dođemo u Zenicu i da vam damo podršku. Boli nas vaš odnos, boli nas način, boli nas pristup državnom dresu, državnoj zastavi, grbu na vašim dresovima i ponajviše vaša nezahvalnost prema navijačima, koji daju i zadnji dinar, da bi vama pomogli i da niste sami na terenu.

Ovakav odnos ne traje od jučer, nego je počeo mnogo ranije. Od prijateljske utakmice u Insbrucku protiv Egipta, pa preko čudnih dešavanja u Brazilu kola su krenula naopačke. Trpili smo, opraštali, šutjeli i gutali teške zalogaje. Našu podršku ste imali i našu podršku ćete imati i dalje, ali vrijeme je došlo da vam kažemo DOSTA. STOP ovakvom ponašanju i odnosu prema reprezentaciji, svetom dresu i grbu na njemu. Došlo je vrijeme da prozovemo sve igrače, selektora i sve odgovorne u Savezu i da vas pozovemo da riješite problem ili probleme koji su očigledni ili ćemo ih mi pokušati riješiti.

Kako? Kunemo se našom Svetinjom da ćemo znati pronaći odgovarajući način.

Ili ako više volite da vam se obratimo fudbalskim žargonom i riječnikom: Dobili ste žuti karton!

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.