KOZARAC-Jutarnji trač…

 

Covjekov zivot na ovome svijetu je promjenljiv, prolazi kroz lijepe i teske trenutke, uspone i padove, srecu, tugu. U prirodi stalnosti je skrivanje, i stvari se spoznaju kroz njihove suprotnosti, pa stalna prisutnost srece skriva njenu vrijednost od svijesti onoga ko je uziva, i to uvidja tek kada je izgubi i dozivi njenu suprotnost-tugu.

Zbog toga neki vole kisu i oblake jer znaju da uskoro dolazi sunce.

I nije ni sve crno u Bosni, pogotovo nakon ovih snijeznih padavina, koje su nas zadesile zadnjih nekoliko dana, a koje predvidjaju i u narednom periodu.

Kao i svake zime, iznenadi nas snijeg, pogotovo nadlezne, koji cekaju jugo da rasciste ceste, i prouzrokuje dosta problema.

Novu dozu optimizma, dao je i razgovor sa nasim Daalom, jednim od administratora stranice, u kojem smo, naravno, najvise razgovarali o daljnjem razvoju same ove stranice kao i boljem organizovanju samih clanova stranice.

Ali o tome svakako vise u nekim narednim javljanjima, bitno je da se proces pokrenuo.

Za ovaj Jutarnji, odlucio sam za nase FK Bratstvo, koje je takodjer na jednom novom pocetku i pred novim izazovima. U cetvrtak je odrzan prvi sastanak novoizabrane uprave kluba, na kojem se najvise govorilo o prestojecim pripremama, kao i samoj situaciji u klubu.

Dogovoreno je skoro okupljanje igraca i dogovor za nastavak sezone, a nazalost kao i uvijek najveci problem jeste kako iznaci i sredstva kako bi se moglo realizovati planirano kao i napraviti bolje uslove za nase fudbalere.

Iako u ovome trenutku ne cvjetaju bas ruze u nasem klubu, iskreno se nadam da jos uvijek ima Kozarcana kojima je stalo da Bratstvo postoji i bude jedno od mjesta koje ce okupljati nasu djecu i omladinu i odgajati ih u sportskom duhu, te da nece sudbina kluba, koji ima svoju dugogodisnju tradiciju postojanja, pasti na pleca nekolicine entuzijasta i zaljubljenika ovoga kluba, koji se i sami bore za svoju egzistenciju a daju maksimalan doprinos opstanku kluba, te se iskreno nadam da ce se taj front ljudi prosiriti i obezbjediti pristojne uslove za zivot Bratstva.

Pred upravom je novi izazov, ima i dosta dobrih ideja i nacina da se pomogne nasem klubu i vjerujem da ce to ubrzo dati odredjene rezultate i pomake, a spomenuo bih ovom prilikom i Klub 100 FK Bratstva, koji je i zamisljen kao svojevrsna fiinansijska inenkcija, koja bi pomogla i osigurala uslove za nastavak takmicenja, tako da bi bilo dobro da svi oni koji planiraju ove godine podrzati Klub 100, da to ucine u ovom ili narednom mjesecu, kako bi se osigurala osnovna sredstva koja su potrebna, a sto bi olaksalo upravi da nastavi drugim nacinima da obezbjedi budzet na godisnjem nivou.

Sad se postavlja pitanje, postoji li 100 Kozarcana koji bi podrzali FK Bratstvo, koje bi trebalo da je vece od bilo kojeg pojedinca i sto je emanet za buducnost Kozarca.

Kao sto rekoh na pocetku, nije sve tako crno, i primjer toga sigurno jeste akcija za biblioteku “Ilijas ef. Mahmuljin” koju su Optimisti pokrenuli prije godinu dana, i koja je  zahvaljujuci najvise imamu Abdul-Azizu ef. i njegovim zalaganjem do danas dala vidljive rezultate.

Kao sto znate u dzematu Kalata je zavrsen i opremljen prostor za biblioteku. Cilj  je da se obezbjedi  5.000 naslova, kako bi se strvorili uslovi  za uposlenika bibliotekara kojeg bi plaćala država.

 

 

Akcija prikupljanja knjiga je pokrenuta i u Sarajevu i zaista iskrena zahvala Udruženju Trag Dobra koje se angažiralo da pomogne našoj biblioteci,

Hvala i direktoru Medicinske škole u Bihaću, g. Nazifu Horozoviću, koji je takodjer pokrenuo akciju skupljanja knjiga za našu biblioteku. Vrijedno je napomenuti da je ovom akcijom prikupljeno oko 1200 knjiga.

Veliko hvala i Medicinskoj školi u Bihaću i njenom direktoru.

Danas sa zadovoljstvom najavljujemo da biblioteka “Ilijas ef. Mahmuljin” u Kozarcu vec polako pocinje sa radom.  Biblioteka već sada posjeduje preko 4000 naslova.

Vec se na policama mogu naci razne vrste literature a posebno raduje cinjenica da dosta osnovaca vec dolazi u biblioteku trazeci knjige za lektiru.

Svi Vi koji možete i zelite pomoći u daljnjem razvoju biblioteke kontaktirajte Abdul-Azizu ef. lično, ili na broj telefona 061-742-590 i email: bosniae@hotmail.com

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.