Zbog snijega bez struje dijelovi Prijedora i Bosanskog Novog

 

Zbog nevremena praćenog snježnim padavinama bez struje je veći broj domaćinstava u Prijedoru, seoska područja u Novom Gradu/Bosanskom Novom, te Krupi na Uni.

 Iz “Elektrodistribucije“ Prijedor su potvrdili da je tokom jučerašnjeg dana i protekle noći bez napajanja električnom energijom ostalo nekoliko sela, ukupno 159 trafostanica.

Do kraja dana očekuju saniranje svih kvarova i uspostavljanje urednog snabdijevanja električnom energijom svih potrošača.

Snijeg je izazvao probleme i u općini Novi Grad/Bosanski Novi, gdje su drugi dan bez struje kompletna seoska područja, a danas i pojedini prigradski dijelovi.

Najviše kvarova došlo je usljed vlažnog snijega koji ruši drveće na dalekovode.

Iz Centra za obavještavanje su potvrdili da u pojedinim dijelovima općine Novi Grad/Bosanski Novi zbog problema snabdijevanja električnom energijom ne rade ni fiksni telefoni.

Na putu Novi Grad/Bosanski Novi-Bihać na izlazu iz grada kod nadvožnjaka palo je drvo, pa se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom.

Dosta palih stabala i grana ima i u užem području grada.

Električne energije nema ni cijela općina Krupa na Uni.

Iz Hidrometeorološkog zavoda RS-a za danas najavljuju prestanak padavina, osim u istočnim predjelima gdje može mjestimično biti snijega.

Međutim, zadržat će se hladno vrijeme, a temperature bit će ispod nula stepeni celzija.

(FENA

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.