IZBORI 2014 ”“ SAOPÅ TENJE NGI KOZARAC

 

Građani ! Domoljubi !
Svi vi kojima je BiH na srcu i duši !
Obraćamo vam se nakon dužeg vremena sa željom i namjerom da izrazimo svoja razmišljanja i stavove o trenutnom stanju u državi Bosni i Hercegovini, sa psebnim osvrtom na predizbornu kampanju koja se vodi za parlamentarne izbore ove godine.
Stanje u državi BiH, malo je reći da je katastrofalno, ne samo zbog elementarnih nepogoda i poplava, već prije svega zbog nesposobne vlasti političkih partnera koji se tobože ne mogu dogovoriti kako ovu državu urediti, učiniti je prihvatljivom i posperitetnom za sve njene građane.
Međutim, na tajnim sastancima oni se o svemu itekako dogovaraju, a prije svega o tome kako ostati na pozicijama vlasti, jer one im garantuju , siguran i lagodan život i sve ono što većina građana ove zemlje nema.
Sve je manje nade za penzionere koji su cijeli život radili, gradili i odvajali za svoju budućnost i budućnost svoje djece, koju su školovali, za šta i koga. Gradili su fabrike odvajajući od svojih plata, usta svoje djece, da bi im iste bile otete u lopovskoj, tajkunskoj privatizaciji, a pod dirigentskom palicom političkih moćnika koji traju li traju, već dvadeset godina.
Političke se oligarhije povremeno rotiraju, koaliraju, miksaju, pozicija i opozicija, sve već viđeno.
Predizborna  kampanja za ove parlamentarne izbore je već u punom jeku. Građani svakodnevno putem medija i javnih skupova ponovo slušaju optužbe jednih na račun drugih. Slušaju obećanja kako s njima na vlasti, ako je dobiju, dolazi bolje sutra i za nezaposlene i za penzionere i za omladinu.
Nitko od njih ne nudi cjelovit program izlaska iz ove gotovo bezizlazne krize, kako u privredi, javnom sektoru, tako i društva u cjelini.
Za ozbiljan program izlaska iz krize su potrebni ozbiljni ljudi, koji znaju i hoće, kako s kime i čime. Ovi do sada su sve pokazali, neće, ne znaju, dakle i ne mogu.
Od uništene privrede više nemaju šta uzeti, zadužuju se svakodnevno na međunarodnom financijskom tržištu, da bi osigurali plate sebi i svojim poslušnicima, te koliko toliko kupili socijalni mir obespravljenim.
Šta je onda preostalo poštenim građanima ove zemlje?
Prije svega da svi koji mogu izađu na izbore 12.10.2014. godine. Time se smanjuje prostor za krađu i moguće manipulacije glasovima građana.
Najgora je opcija ne izaći na izbore i ne glasati.
Pitanje svih pitanja, većine građana, u ovakvoj situaciji kakva jest, kome dati glas, mandat i povjerenje na četiri godine.
Na području Izbirne jedinice 1, regija Prijedor, na izboru građanima će se naći mnogo političkih subjekata, koalicija, partija i kandidata.
NOVA GRAčANSKA INICIJATIVA, NGI KOZARAC, na sjednici Predsjedništva je donijela Odluku da sa svojim članstvom i simpatizerima podrži na ovim izborima koaliciju DOMOVINA, koja je nastala onim početnim pozitivnim djelovanjem PRVOG MARTA.
Primarni razlog za takvu Odluku je činjenica da su u programskim ciljevima koalicije DOMOVINA:
–    Cjelovita, jedinstvena i nedjeljiva BiH
–    Vladavina zakona i prava za sve građane BiH
–    Javan i transparentan rad institucija i organa vlasti na svim nivoima
–    …… i.t.d….. i.t.d…..
Koga će članovi i simpatizeri NGI KOZARAC, ali i ostali građani pojedinačno podržati sa liste DOMOVINA, neka odluče sami.
Svatko sa područja regije Prijedora sigurno zna tko ga može najbolje predstavljati u institucijama vlasti i na civiliziran i demokratski način boriti se za zaštitu prava i interesa onih koji mu daju mandat i povjerenje.

NGI KOZARAC Predsjedništvo

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.