Bajramska poruka gl. Imama Medzlisa IZ Kozarac

Bajramska poruka gl. Imama Medzlisa IZ Kozarac

 

RAMAZANSKI BAJRAM 1435.H.G.

Poštovana braćo, cijenjene majke i sestre!

Nakon mjeseca ramazana kojeg provedosmo u pojačanom ibadetu; u kojem se tokom dana suzdržavasmo od onoga što nam je u ostatku godine dozvoljeno; tokom kojeg smo našu dušu navikavali na stanje u kojem bi trebala biti tokom čitavog našeg života, dočekasmo radost bajrama u kojem nas veseli osjećaj zadovoljstva nakon ispunjenja naših obaveza. Naše zadovoljstvo biva još potpunije kada vidimo da naš osjećaj djele naša braća i sestre koji nas okružuju.

Zato se u ovim mubarek danima želimo još više približiti jedni drugima i osjetiti ljepotu blizine vjerničkih duša sa željom da našu povezanost očuvamo i u ostatku godine. Osjećamo potrebu da ljepotu bajramskih dana podijelimo sa što većim brojem naših bližnjih i daljnih, a posebice sa onima koji nemaju svoje najmilije pored sebe. Isto tako, ne želimo u ovim danima naše radosti zaboraviti ni one koji više nisu sa nama već ih želimo obradovati našom dovom.

Gosporadu naš, molimo Te za milost i oprost našim merhumima i za šehidske deredže našim ubijenima.

Gospodaru naš, molimo Te da bolesne izliječiš, siromašne opskrbiš, usamljene društvom počastiš, slabe ojačaš, zalutale uputiš, a upućene na Putu Svome održiš!

Uzvišeni Allahu, molimo Te da nam naša dobra djela koja izvršismo u ovom mubarek mjesecu primiš, a naše nedostatke i pogreške oprostiš.


BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.