Mladi i sjećanje na Trnopolje

 

Udruženje građana „Optimisti 2004“ -Kozarac i Centar za mlade „KVART“ iz Prijedora uz podršku Udruženja Prijedorčanki „Izvor“ organizuju komemoraciju stradalima u logoru Trnopolje 5. avgusta  ove godine, povodom otkrivanja postojanja ovog logora svjetskoj javnosti.

Ideja ovog događaja jeste pokušaj kreiranja novog pristupa u suočavanju sa prošlošću i izgradnje kulture sjećanja.

Pozivamo sve mlade osobe iz BiH da nam se priključe na noćenju na otvorenom  prostoru nekadašnjeg logora Trnopolje uz program koji ima za cilj ne samo odavanje počasti stradalima već i pokušaj razumijevanja onoga što se desilo tokom proteklog rata ali i pokušaj traženja adekvatnog odnosa prema ovim pitanjima danas.

Program koji će početi u 19 časova će obuhvatati prezentaciju pubikacije pod nazivom „Mladi i mirovni rad u BiH“ objavljenu od strane Friedrich Ebert Fondacije, panel diskusiju sa temom „Novi načini suočavanja sa prošlošću-Zašto i kako?“, dodjelu Nagrade za borbu protiv poricanja genocida koju dodjeljuje Udruženje Prijedorčanki „Izvor“, projekcija filma Enesa Hotića „PrijedoRSko ljeto ‘92.“.  i druge aktivnosti. Od učesnika_ica se očekuje aktivno i konstruktivno učesšće u diskusijama tokom večeri.

Događaj se organizuje uz finansijsku podršku Friedrich Ebert Fondacije. Organizatori snose troškove prevoza i ishrane učesnika_ica. Molimo vas da svoje prijave šaljete na e-mail adresu kvartprijedor@gmail.com sa osnovnim podacima ( ime i prezime, kontakt telefon i mjesto odakle dolazite). Za sve vaša pitanja i nedumice možete nam se obratiti na istu e-mail adresu.

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • le cep de vigne (Syrah)
  • grenades
  • pomegranate
  • Ridah
  • dedans
  • dedans +
  • dedans +++
  • dedans ++
  • dedans du dehors

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.