Apel za pomoc Grozdanic Jasminki

 

Grozdanic Jasminka, boluje od djecije paralize od svoje cetvrte godine zivota i dosada je imala vise korektivnih operacija, zadnja operacija radjena je 2007. godine. Danas ima najvise bolova u vratu i kicmi, a neurohirurg joj predlaze stecionirani fizikalni tretman koji joj dosta pomaze.

Drugim rijecima, da bi ova nasa mlada Kozarcanka bila u mogucnosti da se samostalno  krece, potrebno je da dva puta godisnje boravi u banjskom ljecilistu.

Do sada je ove troskove lijecenja pokrivalo Zdravstveno ali ove godine joj nisu omogucili da ide u banju. Jasminki je potrebno da bude u banji 21 dan a cijena jenog dana iznosi oko 50 KM, sto za dva odlaska u banju na terapiju iznosi nekih 2-3 hiljade KM.

Kako sama nema mogucnosti da finansira ovo lijecenje koje je neophodno da bi mogla hodati, obratila se nasoj redakciji da uputimo apel svim nasim udruzenjima i dobrim ljudima koji su u mogucnosti da joj pomognu.

Iskreno se nadam da cemo imati sluha za ovaj slucaj te da cemo uspjeti prikupiti potrebni novac i omoguciti joj ovu terapiju.
U ovu akciju ukljucic se i Fond Solidarnosti sa odredjenim iznosom, a svi koji zele pomoci Jasminki, mogu to uciniti uplatom sredstava na ziro racune:

Jasminka (Mirsad) Grozdanic
NLB Razvojna Banka a.d. Banjaluka
BR: 5620078110144156

ili na devizni:

IBAN: BA395620078119223453
SWIFT BIC: RAZBBA22
NLB Razvojna banka a.d.
Milana Tepica 4, 7800 Banja Luka
Bosna i Hercegovina

ili

SWIFT BIC: LJBASI2X
Nova Ljubljanska Banka d.d.
Ljubljana, Slovenija.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.