Akcija za biblioteku ”Ilijas ef. Mahmuljin “-Kozarac

Poštovani,

     Udruženje građana "Optimisti2004"-Kozarac prvenstveno radi sa djecom i mladima koji sudjeluju u stvaranju inicijativa, obrazovnih, socijalnih i kreativnih programa, u kojima uče i razvijaju se, i tako razbijaju predrasude prema drugima i povezuju ratom razdvojene zajednice.

U odgojno-obrazovnom radu cilj nam je razvijati kod djece autonomiju, kritičko razmišljanje i kreativnost, tako da posjeduju potrebnu stručnost kako bi mogli mijenjati untra drustva. Trudimo se da postignemo ove ciljeve  kroz kulturne, ekološke, sportske i zabavne  aktivnosti  kao i kroz saobraćajno vaspitanje.  Upravo zbog ovakve orijentacije našeg Udruženja, mi Vam se obraćamo sa sljedećom molbom:

Naime, ukazala se potreba za kvalitetnim okupljalištem mladih, tako da smo došli smo na ideju da podržimo biblioteku „Ilijas ef. Mahmuljin“ koja je u osnutku.

Prostorije biblioteke su skoro opremljene, no ono za čim smo u velikoj potrebi je knjižni fond. Već smo imali donacije iz Austrije i od našeg pisca Isnama Taljića. Cilj nam je da dostignemo  5.000 naslova, da bismo time dobili pravo na uposlenika bibliotekara kojeg bi plaćala država.

Ovom prilikom  obraćamo Vam se, da nam pomognete u realizaciji našeg projekta i, ako ste u mogućnosti, pokrenete akciju za prikupljanje knjižnog fonda za našu biblioteku. Svi Vi koji možete i zelite pomoći kontaktirajte Abdul-Azizu ef. lično, ili na broj telefona 061-742-590 i email: bosniae@hotmail.com

U nadi da ćete nam izaći u susret, srdačno vas selamimo i pozdravljamo.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.