“OKTOBAR-mjesec zaštite od požara

 

Vatrogasno drustvo Kozarac je i ove godine realizovalo aktivnosti u cilju jacanja prevencije protivpozarne zastite kao i promovisanju ovoga poziva medju najmladjom populacijom.

Tokom mjeseca oktobra, u saradnji sa osnovnim skolama u Kozarcu i Trnopolju organizovana su predavanja, koja je ucenicima tokom casa razredne nastave odrzao Mustafa Fazlic, a ucenici su se i ove godine takmicili u likovnom i literarnom stvaralastvu na temu “Oktobar-mjesec zastite od pozara”.

Prvo je posjecena skola u Trnopolju, gdje se ucenicima kratko obratio Mustafa Fazlic, te prigodnim govorom uputio nase najmladje da budu pazljivi kada je vatra u pitanju te kako da reaguju u slucaju da dodje do pozara.

Nakon naseg komandira, procitana su najbolja literarna dijela te podjeljenja priznanja ucenicima te zahvalnica skoli za nesebicnu podrsku u realizaciji ove kampanje.

Poslije svecane dodijele priznanja ucenici su izasli na teren gdje su imali prilike upoznati se i sa dijelom vatrogasne opreme.

Nadamo se da ce ove aktivnosti ostati u lijepom sjecanju kod ovih ucenika te vjerujemo da ce oni iznjedriti nove dobrovoljce i odrzati tradiciju naseg vatrogasnog drustva, koje s ponosom ove godine slavi 121 godinu postojanja.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.