“Prvi mart”: Nećemo raditi za one koji će nas opet izdati

Koalicija organizacija civilnog društva “Prvi mart” želi ovim putem obavijestiti javnost da je koordinator Prvog marta za Prijedor Mirsada Duratovića jučer smijenjen iz Komisije za regionalnu saradnju i međunarodne odnose opštine Prijedor, na prijedlog Muharema Murselovića (Stranka za BiH), te uz podršku još tri bošnjačka vijećnika Sejada Jakupovića (SDP), Nedžada Bešića i Zlatka Škerića (SDA), koji čine vladajuću koaliciju u Prijedoru na čelu sa načelnikom Markom Pavićem, koga sve međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava prepoznaju kao simbola kršenja građanskih sloboda u Bosni i Hercegovini. Jedina je Azra Pašalić (SDP) od bošnjačkih vijećnika ostala suzdržana.

Mirsad Duratović učestvuje u radu “Prvog marta” od početka djelovanja naše koalicije, te koordinirara naše aktivnosti na široj prijedorskoj regiji, zajedno sa ljudima iz udruženja logoraša “Prijedor ’92″ na čijem je čelu. Nakon što je, pod pritiskom Murselovića, udruženje moralo premjestiti svoje prostorije, ovom smjenom se želi dokazati moć lokalnih izdajnika koji nisu stali ni iza jedne građanske inicijative u vezi sa sjećanjem na prijedorske žrtve, ali su zato korišteni kao figure u nastojanju Marka Pavića da novcem bošnjačke dijaspore pokaže vlastitu sposobnost.

Na Duratovićevo mjesto doveden je čovjek, koji ni po struci ni po iskustvu, nema približne kvalifikacije, te je ovo isključivo rezultat potpune rasprodaje vrijednosti povratničke zajednice, čiji bi ovi ljudi u Skupštini opštine Prijedor trebali biti predstavnici. Sve se ovo dešava u bolnim trenucima za porodicu Duratović, koja je ovih dana pronašla posmrtne ostatke svojih najmilijih u masovnoj grobnici Tomašica, te cijeli slučaj zapravo predstavlja spoj iskustva i sudbine bošnjačkih povratnika, kako one iz vremena progona, tako i ovog vremena izdaje.

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • jadis
  • horizon
  • "mer-à-bout"
  • Leona
  • Milord Bbel
  • sac & ressac
  • messager
  • golfe bleu
  • fel-fel en résidence

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.