Kozarac.ba

Predviđen autoput, gasovod, veći broj stanovnika i zaposlenih

 

Grad Prijedor izložio je na javni uvid Nacrt urbanističkog plana Prijedora od 2012. do 2032. godine, na koji do 14. oktobra svako fizičko i pravno lice može dati mišljenje, primjedbe i prijedloge.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Mirjana Komljenović izjavila je da je ovaj strateški dokumenat urađen na osnovu prostornih planova Prijedora i Republike Srpske, da je preuzeo i razradio sve obaveze iz ova dva planska dokumenta i da će biti podloga za izradu provedbene planske dokumentacije.

“Nadam se da ćemo dobiti fleksibilan planski dokument, kako bismo u provedbenim dokumentima zadovoljili sve potrebe stanovništva za infrastrukturom, stanovanjem, poslovanjem i rekreacijom”, rekla je Komljenovićeva Srni.

Ona je navela da je Nacrt odredio koridor autoputa jugozapadno od korita rijeke Sane, podržao rješenja saobraćajne studije za urbano područje grada, proširio postojeće zone kolektivnog i individualnog stanovanja i preuzeo trasu gasovoda po predviđenoj gasifikaciji urbanog dijela grada.

“Do 2032. godine predviđa se rast stambenih kapaciteta sa sadašnjih 50.000 na 70.000 stanovnika, kao i rast broja zaposlenih po hektaru sa sadašnjih 11 na 50, i to izgradnjom novih objekata i povećanjem iskorištenosti i funkcionalnosti postojećih”, dodala je Komljenovićeva.

Nakon što je ovog mjeseca usvojen u Skupštini grada, Nacrt je izložen na javni uvid u Zavodu za izgradnju grada, gradskoj upravi i Mjesnoj zajednici Centar svakim radnim danom od 8.00 do 15.00 časova, a u Odjeljenju za prostorno uređenje u Prijedoru i u “Urbis centru” u Banjaluci mogu se dobiti usmena tumačenja izloženog Nacrta.

Mišljenja, primjedbe i prijedlozi mogu se ostaviti u knjige primjedaba, uz izložene nacrte ili dostaviti u formi dopisa Odjeljenju za prostorno uređenje grada Prijedora.

Nacrt urbanističkog plana Prijedora od 2012. do 2032. godine obuhvata površinu od 6164,81 hektar.

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.