Predviđen autoput, gasovod, veći broj stanovnika i zaposlenih

 

Grad Prijedor izložio je na javni uvid Nacrt urbanističkog plana Prijedora od 2012. do 2032. godine, na koji do 14. oktobra svako fizičko i pravno lice može dati mišljenje, primjedbe i prijedloge.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Mirjana Komljenović izjavila je da je ovaj strateški dokumenat urađen na osnovu prostornih planova Prijedora i Republike Srpske, da je preuzeo i razradio sve obaveze iz ova dva planska dokumenta i da će biti podloga za izradu provedbene planske dokumentacije.

“Nadam se da ćemo dobiti fleksibilan planski dokument, kako bismo u provedbenim dokumentima zadovoljili sve potrebe stanovništva za infrastrukturom, stanovanjem, poslovanjem i rekreacijom”, rekla je Komljenovićeva Srni.

Ona je navela da je Nacrt odredio koridor autoputa jugozapadno od korita rijeke Sane, podržao rješenja saobraćajne studije za urbano područje grada, proširio postojeće zone kolektivnog i individualnog stanovanja i preuzeo trasu gasovoda po predviđenoj gasifikaciji urbanog dijela grada.

“Do 2032. godine predviđa se rast stambenih kapaciteta sa sadašnjih 50.000 na 70.000 stanovnika, kao i rast broja zaposlenih po hektaru sa sadašnjih 11 na 50, i to izgradnjom novih objekata i povećanjem iskorištenosti i funkcionalnosti postojećih”, dodala je Komljenovićeva.

Nakon što je ovog mjeseca usvojen u Skupštini grada, Nacrt je izložen na javni uvid u Zavodu za izgradnju grada, gradskoj upravi i Mjesnoj zajednici Centar svakim radnim danom od 8.00 do 15.00 časova, a u Odjeljenju za prostorno uređenje u Prijedoru i u “Urbis centru” u Banjaluci mogu se dobiti usmena tumačenja izloženog Nacrta.

Mišljenja, primjedbe i prijedlozi mogu se ostaviti u knjige primjedaba, uz izložene nacrte ili dostaviti u formi dopisa Odjeljenju za prostorno uređenje grada Prijedora.

Nacrt urbanističkog plana Prijedora od 2012. do 2032. godine obuhvata površinu od 6164,81 hektar.

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.