Prijedorčanin organizator historijske pljačke u Hrvatskoj

Prijedorčanin Miloš Galić (22) obilježen je kao organizator međunarodne kriminalne grupe koja je početkom mjeseca u Hrvatskoj izvršila historijsku pljačku 1,8 miliona kuna (464.000 KM) putem elektronskih transakcija novca.

Kao Galićeva desna ruka pljačke blizu pola miliona KM sa računa državne Agencije za komercijalnu djelatnost, označen je Miodrag Korać (24) iz Banje Luke, saznaju Nezavisne novine.

Za Galićem i Koraćem MUP Hrvatske raspisao je potjernice, nakon što im je istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu odredio jednomjesečni pritvor na zahtjev Državnog odvjetništva Hrvatske (DORH). Hrvatska policija ujedno traga i za Anitom Matušan (24), koja je označena kao saučesnica u izvršenju krivičnog djela kompjuterske prevare.

Izvor Nezavisnih otkrio je da su Galić i saučesnici skinuli novac sa najjače državne agencije u Hrvatskoj, koja je pod kontrolom MUP-a i, između ostalog, se bavi i štampanjem novčanica.

Podsjetimo, DORH je protekle sedmice saopštio da je otkriven identitet osumnjičenih za krađu 1,8 miliona kuna, oko 464.000 KM, sa računa "trgovačkog društva u Zagrebu". Policija je uhapsila jednog saučesnika, za ostalima je raspisana potjernica.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.