Objavljene finalne liste za instruktore i popisivače

Objavljene finalne liste za instruktore i popisivače

 

Popisna komisija Grada Prijedora objavila je danas konačne liste za izbor gradskih instruktora i popisivača za predstojeći popis stanovništva u BiH, koji će biti obavljen od 1. do 15. oktobra ove godine.
 
U gradu na Sani za popis stanovništva biće angažovano 60 isntruktora i 476 popisivača.
 
Obuka za gradske instruktore biće održana od 6. do 10. septembra, a za popisivače od 16. do 20. septembra ove godine.
 
Finalne liste izabranih kandidata za instruktore i popisivače sačinjene su na osnovu ranije objavljenih preliminarnih lista, u kojima su kandidati rangirani prema ukupno ostvarenom broju bodova, uz poštovanje etničke strukture.

Rangiranje kandidata je izvršeno prema kriterijumima koji su definisani u Procedurama za izbor popisnih organa i osoblja koje će biti angažovano u popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH u 2013. godini i dopunama ovog dokumenta.
 
Kandidati koji su izabrani za instruktažu nalaze se na Konačnoj listi i obavezni su da u periodu od 26. do 30. avgusta Popisnoj komisiji grada / opština podnesu neovjerene kopije slijedećih dokumenata ( uz dostavljanje na uvid originalnih dokumenata): Ličnu kartu, Diplomu o završenoj školi, Uvjerenje od zavoda za zapošljavanje ( ukoliko dokazuje nezaposlenost), Indeks ( za studente), Dokaz da je kandidat bio borac, invalid rata, civilna žrtva rata, član poginulog borca.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.